Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Η Ουκρανία δεν θα υπάρχει έως το 2034… για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ – Είναι κράτος 404 error

Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Η Ουκρανία δεν θα υπάρχει έως το 2034… για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ – Είναι κράτος 404 error
Ήταν πάντα σαφές ότι το Κίεβο δεν θα γινόταν μέλος της συμμαχίας
Η Ουκρανία δεν θα υπάρχει μέχρι το 2034, όταν υποτίθεται ότι σχεδιάζεται να γίνει δεκτό στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Medvedev αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας σε συνέντευξή του στο aif.ru.
«Δεν είναι τυχαίο που ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε πρόσφατα ανοιχτά ότι θεωρεί ότι η είσοδος της Ουκρανίας στη συμμαχία είναι ένα καλό σενάριο... το 2034. Δηλαδή ποτέ».
Ο Medvedev εξήγησε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ δεν θα είναι στις θέσεις τους, «και κάποιοι δεν θα είναι σε αυτόν τον κόσμο».
Από αυτή την άποψη, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας παραδέχτηκε ότι δεν θα υπήρχε «διαβόητη χώρα 404».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υποσχέσεις για την είσοδο της Ουκρανίας στον «παράδεισο του ΝΑΤΟ» δεν είχαν ποτέ κανένα νόημα, τελικά αποδείχθηκαν «μια κενή φράση, ένα μέσο για την πλύση εγκεφάλου του ουκρανικού λαού».
Όπως πρόσθεσε ο Medvedev, ήταν πάντα σαφές ότι το Κίεβο δεν θα γινόταν μέλος της συμμαχίας.
Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ακόμη και πριν από το 2014, υπήρχαν «περισσότερα από αρκετά παραδείγματα εχθρικών ενεργειών από την πλευρά του Κιέβου και του ΝΑΤΟ».
«Είναι άλλο πράγμα να οικοδομήσουμε μια ήρεμη σχέση με το ΝΑΤΟ, να συμμετάσχουμε σε κάποιου είδους ημι-μυθικά συμβούλια (συμμετείχαμε επίσης σε αυτά, αν και χωρίς αυταπάτες) και άλλο πράγμα να ανακοινώσουμε άμεσα την επιθυμία μας να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ», σημείωσε ο Medvedev.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση του δεύτερου Προέδρου της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα να συμπληρώσει τα δογματικά έγγραφα για την εθνική ασφάλεια το 2003 με τη θέση για το μέλλον της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν η πρώτη και πολύ δυσάρεστη κίνηση.
Το επόμενο βήμα ήταν «η βαρετή συμπεριφορά του πρώην Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιούσενκο, ο οποίος άρχισε να παίζει ανοιχτά με τους κανόνες του ΝΑΤΟ, ειδικά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στη Νότια Οσετία το 2008, δεν άφηνε πλέον καμία αμφιβολία για την πορεία προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και το σύγκρουση με τη Ρωσία».
«Προφανώς, ένα σημαντικό μέρος της διεφθαρμένης ουκρανικής ελίτ πίστευε πραγματικά στις προοπτικές της αποτυχημένης χώρας τους στο ΝΑΤΟ και απλώς έβαζε τα αυγά τους σε διαφορετικά καλάθια, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το κεφάλαιό τους ήταν στη Δύση είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας, σημειώνοντας ότι το ΝΑΤΟ τροφοδότησε την πίστη αυτών των προσώπων «σε ένα λαμπρό μέλλον στο ΝΑΤΟ» υπογράφοντας ασήμαντα έγγραφα μαζί τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης