Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τραμπ και νέα έκτακτη φορολογία στην ενέργεια επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία

Χρηματιστήριο: Τραμπ και νέα έκτακτη φορολογία στην ενέργεια επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία
Η επιβεβαίωση των πληροφοριών για επιβολή έκτακτου φόρου στις εταιρείες ενέργειας αναμένεται να κρατήσει τις μετοχές των ΔΕΗ, Μυτιληναίου, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil και ΕΛΠΕ στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
Η άνοδος του Τραμπ και ο σχηματισμός μίας ρεπουμπλικανικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ φαίνεται πως απασχολεί τους επενδυτές.
Στις ΗΠΑ ο Dow Jones λόγω και των ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων β΄τριμήνου αλλά και λόγω της πιθανής εκλογής Τραμπ, ο οποίος θα στηρίξει τις αμερικανικές βιομηχανίες, καταγράφει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Την ίδια ώρα στην Ευρώπη, οι ανησυχίες για επιβολή δασμών από τον Τραμπ, αν εκλεγεί, φέρνει ρευστοποιήσεις στις μετοχές βιομηχανικών εταιρειών με αποτέλεσμα κάποιοι κραδασμοί να υπάρξουν και στην Ελλάδα.
Η επιβεβαίωση των πληροφοριών για επιβολή έκτακτου φόρου στις εταιρείες ενέργειας αναμένεται να κρατήσει τις μετοχές των ΔΕΗ, Μυτιληναίου, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil και ΕΛΠΕ στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. υποδηλώνουν ένα μικτό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές εξειδικεύουν τα στοιχήματα για τις προοπτικές της παγκόσμιας νομισματικής πολιτικής, ενώ παράλληλα αξιολογούν το αποτέλεσμα μίας πιθανής ρεπουμπλικανικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών σήμερα, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού.

Κύκλος
Ο Γ.∆. ανέκρουσε πρύμνη στην αντίσταση των 1463 μονάδων και αναζήτησε την στήριξη των 1450 μονάδων. Στη Wall Street η ξέφρενη πορεία του Dow Jones συνεχίζεται καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό με παράλληλη ενίσχυση της τιμής του χρυσού.

Beta
Κάποια αδυναμία στον ενεργειακό κλάδο και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών υποδηλώνουν μέτριες απώλειες για τη σημερινή συνεδρίαση. Παρά το ισχυρό προβάδισμα από τη Wall Street και τα ιστορικά υψηλά των δεικτών, οι επενδυτές ενδέχεται να διατηρήσουν επιφυλακτική στάση λόγω περιορισμένης ροής ειδήσεων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης