Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak: Το ρωσικό LNG θα πωληθεί, παρά τις παράνομες κυρώσεις της Δύσης

Novak: Το ρωσικό LNG θα πωληθεί, παρά τις παράνομες κυρώσεις της Δύσης
Παρά τις τελευταίες κυρώσεις της Ευρώπης, η Ρωσία μπορεί να εξακολουθεί να πωλεί το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) σε άλλους καταναλωτές, δήλωσε ο Alexander Novak
Παρά τις τελευταίες κυρώσεις της Ευρώπης, η Ρωσία μπορεί να εξακολουθεί να πωλεί το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) σε άλλους καταναλωτές, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Alexander Novak, σε συνέντευξή του στον γενικό διευθυντή του TASS, Andrey Kondrashov.
«Όσον αφορά τις κυρώσεις, δεν τις αναγνωρίζουμε.
Είναι παράνομες και επιδεινώνουν την κατάσταση αυτών που τις επιβάλλουν, καθώς και των ίδιων των καταναλωτών τους, δηλαδή όσον αφορά τις τιμές των καυσίμων», δήλωσε στο περιθώριο του Φόρουμ Επενδύσεων του Καυκάσου.
«Αναμφίβολα, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό το είδος καυσίμου [LNG] είναι περιζήτητο και η παγκόσμια ζήτηση γι' αυτό αυξάνεται, θα πωληθεί [το ρωσικό LNG]. Έχουν ήδη επιτευχθεί συμφωνίες με εταίρους. Φυσικά, θα υπάρξουν ορισμένες δυσκολίες που θα πρέπει να ξεπεραστούν», δήλωσε ο Νovak.

Μπούμερανγκ οι κυρώσεις

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι κυρώσεις που η Δύση έχει επιβάλει στη Ρωσία από το 2014, τελικά οδηγούν σε οικονομική ανάπτυξη, ενθαρρύνοντας την υποκατάσταση των εισαγωγών.
Στις 24 Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε τη 14η δέσμη κυρώσεων της ΕΕ, βάζοντας στη μαύρη λίστα 47 εταιρείες και 69 άτομα, ανακοινώνοντας την απαγόρευση της διέλευσης ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου από τα λιμάνια της ΕΕ και απαγορεύοντας στις ευρωπαϊκές εταιρείες να χρησιμοποιούν το Σύστημα Μεταφοράς Χρηματοοικονομικών Μηνυμάτων (SPFS), τη ρωσική εναλλακτική λύση του SWIFT.
Οι Βρυξέλλες εισήγαγαν νέους περιορισμούς στις εξαγωγές ορισμένων αγαθών και εξοπλισμού διπλής χρήσης προς τη Ρωσία, καθώς και περιορισμούς στις εξαγωγές ορισμένων εταιρειών σε άλλες χώρες, ιδίως στην Κίνα.
Η ΕΕ απαγόρευσε επίσης στα λιμάνια της να εξυπηρετούν 27 πλοία που πραγματοποιούν μεταφορές προς όφελος της Ρωσίας και εισήγαγε μια σειρά άλλων περιορισμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης