Τελευταία Νέα
Διεθνή

Konstantin Blokhin (Ρωσική Ακαδημία Επιστημών): Ο Trump είναι απίθανο να εξομαλύνει τις σχέσεις με τη Ρωσία λόγω της πολιτικής των ΗΠΑ

Konstantin Blokhin (Ρωσική Ακαδημία Επιστημών): Ο Trump είναι απίθανο να εξομαλύνει τις σχέσεις με τη Ρωσία λόγω της πολιτικής των ΗΠΑ
Τα δύο αμερικανικά κόμματα, τόσο το Ρεπουμπλικανικό όσο και το Δημοκρατικό, είναι στην πραγματικότητα ρωσοφοβικά
Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος Trump, παρά τη θετική του στάση απέναντι στη Ρωσία, είναι απίθανο να μπορέσει να εφαρμόσει ένα σχέδιο εξομάλυνσης των σχέσεων λόγω της γενικής ρωσοφοβικής πολιτικής στις ΗΠΑ, τόνισε ο κορυφαίος ερευνητής στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ο πολιτικός επιστήμονας Konstantin Blokhin.
Νωρίτερα, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ στο συνέδριο ενέκρινε ένα νέο πρόγραμμα ενοποίησης, το οποίο ανέφερε την αποτροπή ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου, την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και την αντιμετώπιση της Κίνας , αλλά δεν αναφέρθηκε στη Ρωσία.
«Είναι προφανές ότι η ρωσική υπόθεση, οι διασυνδέσεις με τη Ρωσία, έγιναν αντιληπτές από το κατεστημένο ως τοξικό θέμα και το κατεστημένο προσπάθησε να παρουσιάσει τον Trump ως πράκτορα του Κρεμλίνου, πράκτορα του Putin, κατάσκοπο κ.λπ. Ως εκ τούτου, πιθανότατα δεν αναφέρθηκαν ακριβώς για αυτόν τον λόγο.
Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι παρόλο που ο Trump έχει μια εξαιρετικά θετική στάση απέναντι στη Ρωσία, μια αρνητική στάση απέναντι στην Ουκρανία και έχει μιλήσει επανειλημμένα για την ανάγκη εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Ρωσία.
Δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να εφαρμόσει αυτό το σχέδιο, δεν είναι σίγουρο ότι θα το πετύχει», είπε ο Blokhin.
Τόνισε ότι και τα δύο αμερικανικά κόμματα, τόσο το Ρεπουμπλικανικό όσο και το Δημοκρατικό, είναι στην πραγματικότητα ρωσοφοβικά και οι υποστηρικτές της βελτίωσης των σχέσεων με τη Ρωσία μπορούν να «μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού».
Σύμφωνα με τον Konstantin Blokhin, πολλοί στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα βλέπουν τη Ρωσική Ομοσπονδία ως υπαρξιακή πρόκληση και απειλή.
«Το γεγονός ότι δεν ανέφεραν τη Ρωσία είναι ακριβώς μια προσπάθεια, πιθανότατα, να ξεφύγουν από αυτές τις αιχμηρές γωνίες, γιατί εκτός αυτού, ο Trump στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θεωρείται ήδη από όλους, ως μελλοντικός πρόεδρος, και η Ρωσία είναι ο κύριος πονοκέφαλος τους», κατέληξε ο Blokhin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης