Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγές στην ηγεσία της HSBC - Νέος διευθύνων σύμβουλος από τις 2 Σεπτεμβρίου, αποχωρεί ο Quinn

tags :
Αλλαγές στην ηγεσία της HSBC - Νέος διευθύνων σύμβουλος από τις 2 Σεπτεμβρίου, αποχωρεί ο Quinn
Ο διορισμός του Elhedery ως διευθύνων σύμβουλος έρχεται λιγότερο από δύο χρόνια μετά την προαγωγή του σε οικονομικό διευθυντή τον Ιανουάριο του 2023
Σχετικά Άρθρα
Σε αλλαγές στη διοικητική της ομάδα προχωρά η HSBC. Ειδικότερα, από τις 2 Σεπτεμβρίου, ο νυν οικονομικός διευθυντής, Georges Elhedery αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, αντικαθιστώντας τον Noel Quinn.
Στα τέλη Απριλίου, η HSBC ανακοίνωσε απροσδόκητα ότι ο Quinn θα αποχωρήσει μετά από σχεδόν πέντε χρόνια στο τιμόνι.
Ο διορισμός του Elhedery ως διευθύνων σύμβουλος έρχεται λιγότερο από δύο χρόνια μετά την προαγωγή του σε οικονομικό διευθυντή τον Ιανουάριο του 2023. Θα συνεχίσει να υπηρετεί ως οικονομικός διευθυντής του ομίλου κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
«Με τιμά βαθύτατα η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν για να οδηγήσω αυτό το σπουδαίο ίδρυμα στο μέλλον. Συνεργαζόμενος με την ταλαντούχα ομάδα μας, προσβλέπω στην παροχή εξαιρετικής αξίας στους πελάτες και τους επενδυτές μας, οδηγώντας σε ισχυρές επιδόσεις σε μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία», δήλωσε ο Elhedery.
Ο πρόεδρος του ομίλου HSBC, Mark Tucker, χαρακτήρισε τον Elhedery «εξαιρετικό ηγέτη και τραπεζίτη που νοιάζεται με πάθος για την Τράπεζα, τους πελάτες μας και τους ανθρώπους μας».
Η τράπεζα δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τον διάδοχο του Elhedery στη θέση του οικονομικού διευθυντή.
Ο Quinn θα συνεργαστεί στενά με τον Elhedery για να διασφαλίσει μια «ομαλή και τακτική παράδοση αρμοδιοτήτων», δήλωσε η HSBC. Ο Quinn θα παραμείνει στη διάθεση της εταιρείας κατά τη διάρκεια της άδειας κηδεμονίας μέχρι τη λήξη της 12μηνης περιόδου προειδοποίησής του στις 30 Απριλίου 2025.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης