Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Κούρκουλας (υφ. Εσωτερικών) - Καταφέραμε να αναστρέψουμε το κλίμα δυσπιστίας της Ε.Ε. προς την Ελλάδα

Δ. Κούρκουλας (υφ. Εσωτερικών) - Καταφέραμε να αναστρέψουμε το κλίμα δυσπιστίας της Ε.Ε. προς την Ελλάδα
Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι τόσο η διεξαγωγή μιας επιτυχημένης Προεδρίας το τρέχον εξάμηνο, όσο και η βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό
Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την πορεία της Ελλάδας ο  υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για ζητήματα της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
Ειδικότερα ο υφυπουργός επισήμανε ότι «από την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας και έως σήμερα καταφέραμε να αναστρέψουμε το κλίμα δυσπιστίας που υπήρχε στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την ικανότητα της χώρας μας να αναλάβει το τιμόνι του Συμβουλίου της ΕΕ».
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, η Ελλάδα αξιοποίησε την εμπειρία των προηγούμενων τεσσάρων Προεδριών, που έχει αναλάβει, και υπογράμμισε ότι στόχος της ελληνικής πλευράς είναι τόσο η διεξαγωγή μιας επιτυχημένης Προεδρίας το τρέχον εξάμηνο, όσο και η βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό.
«Αυτό που μετράει είναι να μπορέσουμε να ξαναμπούμε στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ευρώπης, όχι μόνο ως πρόβλημα, αλλά ως μια χώρα που μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων» υπογράμμισε ο κ. Κούρκουλας και χαρακτήρισε «πολύ θετικό» το ότι οι προτεραιότητες, που είχαν τεθεί εξαρχής, ως Προεδρία, έγιναν δεκτές από όλους. Στάθηκε δε ιδιαίτερα στα θέματα της μετανάστευσης, της ανεργίας και της προώθησης της απασχόλησης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης