Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Αν διαφωνούσα θα υπέβαλα παραίτηση - Λογικά θα υπάρξουν κάποιες αντικαταστάσεις υπουργών

Σταθάκης: Αν διαφωνούσα θα υπέβαλα παραίτηση -  Λογικά θα υπάρξουν κάποιες αντικαταστάσεις υπουργών
"H κυβέρνηση θα μπορέσει να περάσει τα μέτρα από τη Βουλή"
«Εγώ ως υπουργός αν διαφωνούσα, θα υπέβαλα παραίτηση και θα παρέδιδα την έδρα μου», δήλωσε στο Μega ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.
Σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο υπουργός εκτίμησε πως λογικά θα υπάρξουν κάποιες αντικαταστάσεις, αν και αυτό είναι θέμα του πρωθυπουργού.
Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση θα μπορέσει να περάσει τα μέτρα από τη Βουλή, ενώ πρέπει να παραιτηθεί όποιος κυβερνητικός βουλευτής διαφωνεί με αυτά τα μέτρα.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση του όταν ένας βουλευτής αριστερού κόμματος διαφωνεί ριζικά με την κυβερνητική πολιτική «μπορεί να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα».
Στην περίπτωση συμφωνίας, ανέφερε ότι άμεσα θα ανοίξουν οι τράπεζες, ενώ θα χρειαστούν μερικοί μήνες για την πλήρη άρση των capital controls, αποκλείοντας παράλληλα πως υπάρχει κίνδυνος για κούρεμα των καταθέσεων.
Σε ερώτηση σχετικά με την επόμενη ημέρα στο κυβερνητικό σχήμα, δεδομένου ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσαν «παρών» στη χθεσινή ψηφοφορία, ο κ. Σταθάκης ανέφερε είναι θέμα που θα χειριστεί ο Πρωθυπουργός, αλλά και οι ίδιοι προσωπικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης