Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι προοπτικές Ελλάδας – Ιταλίας στην συνάντηση Σταθάκη και Σκουρλέτη με τον ιταλό ΥΠΕΞ, P. Gentiloni

Οι προοπτικές Ελλάδας – Ιταλίας στην συνάντηση Σταθάκη και Σκουρλέτη με τον ιταλό ΥΠΕΞ, P. Gentiloni
Η συνάντηση επικεντρώθηκε και στα ευρωπαϊκά θέματα και στην ανάγκη να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ε.Ε.
Τις προοπτικές της Ελλάδας – Ιταλίας και την δυνατότητα βελτίωσης της συνεργασίας στην αγροδιατροφική βιομηχανία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις υποδομές, συζήτησαν ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Paolo Gentiloni με τους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.
Επιπλέον, η συνάντηση επικεντρώθηκε και στα ευρωπαϊκά θέματα και στην ανάγκη να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ε.Ε. στα δημοσιονομικά και στην ατζέντα που θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση.
Μετά τη συνάντηση ο Ιταλός αξιωματούχος Paolo Gentiloni τόνισε «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Σταθάκη, με τον οποίο συζητήσαμε τις προοπτικές που έχουν οι σχέσεις Ελλάδας-Ιταλίας για την οικονομία.
Έχουμε ήδη πολύ καλές σχέσεις και ότι υπάρχει ακόμη δυνατότητα βελτίωσης και ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, όπως στην αγροδιατροφική βιομηχανία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις υποδομές».
«Υπενθυμίζω ότι η Ιταλία είναι ο υπ’ αριθμόν 1 και 2 εμπορικός εταίρος της Ελλάδας στις εξαγωγές και τις εισαγωγές.
Οι οικονομικές μας σχέσεις είναι πάρα πολύ στενές και σκοπεύουμε να τις ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο και ταυτόχρονα να ενώσουμε οικονομικές δυνάμεις στις κοινές δράσεις των χωρών μας στον οικονομικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου», σημείωσε ο κ. Σταθάκης.
Οι δυνατότητες ανάπτυξης της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και των ερευνών για υδρογονάνθρακες, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Ιταλού υπουργού με τον κ. Σκουρλέτη.
Ο κ. Σκουρλέτης μετά τη συνάντηση είπε «Είχα την ευκαιρία με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών να κάνω μία σύντομη αλλά μεστή συζήτηση γύρω από τα ενεργειακά ζητήματα.
Διαπιστώσαμε και οι δύο πλευρές, τις μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν και στον τομέα του φυσικού αερίου και σε σχέση με την ηλεκτρική ενέργεια.
Έχουμε κοινά σχέδια που μας απασχολούν.
Συζητήσαμε ακόμη για τις έρευνες που γίνονται στη Δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο για υδρογονάνθρακες», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης