Πρόσωπα

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Ένας «serial killer» που… δικαιώθηκε μέσω του Ολυμπιακού

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Ένας «serial killer» που… δικαιώθηκε μέσω του Ολυμπιακού
Η επιτυχία του, καθρεφτίζεται στην παραδοχή της ποιότητάς του. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκόραρε και στο κύπελλο Ελλάδας και το «BN Sports» σας δίνει στο… πιάτο τη γεμάτη, με γκολ, διετία του στον Ολυμπιακό
«Το πιο δύσκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι να… σκοράρεις», είχε πει ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, Πεπ Γκουαρντιόλα. Μία απλή έκφραση που έκρυβε μεγάλες αλήθειες. Μπορεί μία ομάδα να χτίζεται στην άμυνα ή στον άξονα, όμως πρέπει οπωσδήποτε να έχει και έναν άνθρωπό που να στέλνει τη μπάλα στο πλεκτό.
 
Για τον Ολυμπιακό, αυτός είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός αποκτήθηκε με αρκετή αμφισβήτηση λόγω ηλικίας και καριέρα, όμως το αποτέλεσμα έπειτα από δύο χρόνια, τον δικαιώνει. Τα δύο του γκολ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα για τα ημιτελικά, ήταν τα πρώτα στο κύπελλο Ελλάδας και πλέον, ο έμπειρος άσος έχει σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις που έχει παίξει με τους «ερυθρόλευκους». Ωστόσο, έχει αρκετό νόημα η ιστορία πίσω από αυτή τη διετή πορεία.
 
Μεταγραφή με… αρνητικά σχόλια!
 
Με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει δύο σερί πρωταθλήματα για πρώτη φορά μέσα στον 21ο αιώνα και με τον Πέδρο Μαρτίνς να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να κάνουν έναν αρκετά δυνατό σχεδιασμό ενόψει της σεζόν 2019/20. Αν και τα λεφτά που δαπανήθηκαν ήταν αρκετά, ο Πορτογάλος προπονητής, μαζί με τον Κριστιάν Καρεμπέ, έδειξαν την περίπτωση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.
 
Ένας επιθετικός 33 ετών, ο οποίος είχε τινάξει τα δίχτυα στο Κατάρ, ήταν ο εκλεκτός για τη θέση του βασικού στην επίθεση. Τα παραπάνω στοιχεία, συνδυάστηκαν με τη… μέτρια καριέρα που είχε κάνει, ώστε να αρχίσουν οι αμφισβητήσεις. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που… έκραξαν τον ελληνικό σύλλογο για την συγκεκριμένη επιλογή. Ωστόσο, γρήγορα αυτό ανατράπηκε και ο διεθνής άσος έδειξε πως ήταν έτοιμος να λύσει το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα.

 
Η επιστροφή στις επιτυχίες είχε τη… σφραγίδα του!
 
Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί και στις δύο σεζόν που έχασαν τον τίτλο, να είχαν τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, όμως έλειπε ο κατάλληλος για να την στείλει στα δίχτυα. Ο Ελ Αραμπί, τελικά, ήταν ο εκλεκτός. Η επιστροφή των «ερυθρολεύκων» στην κορυφή της Superleague, είχε διάπλατα τη δική του υπογραφή. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με συνολικά 20 γκολ σε κανονική διάρκεια και play-off.
 
Ταυτόχρονα, ήταν ο «χρυσός» σκόρερ κόντρα στην Άρσεναλ, στο Λονδίνο, όπου ο Ολυμπιακός πήρε επική πρόκριση για τους «16» του Europa League. Η πρώτη του χρονιά σε ελληνικό έδαφος έκλεισε με 27 τέρματα σε 51 αγώνες. Ήταν αρκετό, για να κάνει όλους τους φίλους της ομάδας να αντιληφθούν πως αυτός είναι ο επιθετικός που έψαχνε ο σύλλογος.

 
Τα ρεκόρ ήταν απλά μία ακόμα… επιβεβαίωση
 
Στη φετινή σεζόν, ο Ελ Αραμπί απλώς στοχεύει σε κάθε πιθανό ρεκόρ, κάνοντας απλά τη… δουλειά του. Για δεύτερη σερί σεζόν, κατάφερε να παραμείνει ο φόβος και ο τρόμος των τερματοφυλάκων, κάτι που φαίνεται από το γεγονός πως αναδείχθηκε ξανά πρώτος σκόρερ στην κανονική διάρκεια. Ο τελευταίος που έκανε κάτι παρόμοιο, ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ με τον Παναθηναϊκό.
 
Παράλληλα, ο έμπειρος φορ κατάφερε να φτάσει μέχρι και την θέση στους κορυφαίους ξένους σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Πλέον, μπροστά του υπάρχουν μόνο οι Τζόρτζεβιτς (127), Ίβιτς (64), Τζιοβάνι (61) και Τριαντάφυλλος (59), ωστόσο μόνο πρώτος έχει απόσταση… ασφαλείας. Ο Ελ Αραμπί μετράει συνολικά 53 τέρματα με την ομάδα του Πειραιά και το συμβόλαιό του, ανανεώθηκε πρόσφατα μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Δηλαδή, άλλη μία, σίγουρη, σεζόν για να τους ξεπεράσει.

 
Βρήκε τον φορ του, εκείνος την… «Ιθάκη» και η Άρσεναλ τον δολοφόνο της!
 
Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλο θέμα στην εύρεση ενός επιθετικού. Μετά την αποχώρηση του Κώστα Μήτρογλου, τον Γενάρη του 2014, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καταφέρει να βρουν έναν αξιόλογο φορ για να σηκώσει το βάρος της επιθετικής γραμμής. Μπορεί να αποκτήθηκαν αρκετά ονόματα, ωστόσο τα περισσότερα τέρματα επιτεύχθηκαν είτε από εξτρέμ, είτε από μεσοεπιθετικούς. Έτσι, η επιλογή του Ελ Αραμπί, ήταν μία… ευλογία για τον Ολυμπιακό αλλά και τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος είδε το πλάνο που είχε στο μυαλό του να βγαίνει αληθινό.
 
Από την άλλη, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής μπορεί ανέκαθεν να είχε ευχέρεια στο σκοράρισμα, όμως δεν έκανε ποτέ το «μπαμ». Ίσως να φταίει το γεγονός πως αποφάσισε από νεαρή ηλικία να μετακομίσει στην Σαουδική Αραβία και την Αλ Χιλάλ. Οι εμφανίσεις του με την Καέν, έφεραν την υψηλότερη πρόταση που έχει δεχθεί στην καριέρα του (7,5 εκατ. ευρώ), με αποτέλεσμα να αλλάξει ήπειρο.

 
Έπειτα από μόλις ένα χρόνο, επέστρεψε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα, στη Γρανάδα, όπου και παρέμεινε για περίπου τέσσερα χρόνια. Αν και φόρτωνε τα αντίπαλα δίχτυα με αρκετά γκολ και είχε αναδειχθεί και κορυφαίος σκόρερ της χρονιάς στον σύλλογο, κατέληξε να παίρνει το αεροπλάνο για το Κατάρ. Με 44 γκολ σε 134 συμμετοχές, άπαντες περίμεναν πως ο Μαροκινός θα κλείσει την καριέρα του, μακριά από την Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός τους διέψευσε. Στην Αλ Ντουχάιλ, μέσα σε μία τριετία, μάτωσε τα δίχτυα συνολικά 90 φορές σε μόλις 78 εμφανίσεις (!).
 
Αυτό ήταν αρκετό για να πάρει μία τρίτη ευκαιρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα και οι «ερυθρόλευκοι» τη μετέτρεψαν σε… φαρμακερή. Φυσικά, δεν γίνεται να μείνει ασχολίαστη, η ερωτική σχέση που έχει κόντρα στην Άρσεναλ. Κόντρα στους «κανονιέρηδες», ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Φέτος και πέρσι, τη βρήκε σε νοκ-άουτ ματς του Europa League. Από τις τέσσερις φορές, ο Μαροκινός έχει σκοράρει στις τρεις (!). Μία ματιά στα σχόλια των οπαδών της, αρκεί για να το καταλάβει κάποιος.

 
Η δικαίωση σε όλους τους τομείς της ζωής, έρχεται πάντα. Η υπομονή και η επιμονή είναι αυτό που το κρίνει και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί το απέδειξε περίτρανα. Μία αδικημένη καριέρα, βρήκε και κούμπωσε στην πιο ταλαιπωρημένη επίθεση.

Νότης Χάλαρης
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης