Πρόσωπα

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα: Σε πέντε χρόνια δεν έχει δεχθεί πάνω από ένα γκολ στην Εθνική Ιταλίας!

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα: Σε πέντε χρόνια δεν έχει δεχθεί πάνω από ένα γκολ στην Εθνική Ιταλίας!

Την εξαιρετική του επίδοση με την Εθνική Ιταλίας, φαίνεται να συνεχίζει ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος δεν έχει δεχθεί περισσότερα από ένα γκολ σε καμία από τις 28 εμφανίσεις του με την χώρα του!

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της γενιάς του. Το ταλέντο του έγινε γρήγορα αντιληπτό, οι εμφανίσεις του με τη Μίλαν δεν άργησαν να κάνουν την αίσθησή τους στον ποδοσφαιρικό πλανήτη και να αποφέρουν την κλήση του στην Εθνική Ιταλίας, μόλις στα 17 του χρόνια.

Το ντεμπούτο του Ντοναρούμα και οι εντυπωσιακές επιδόσεις του με την Ιταλία

Κάπως έτσι ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την χώρα του τον Σεπτέμβρη του 2016, στην φιλική αναμέτρηση της Ιταλίας απέναντι στην Γαλλία. Έκτοτε, έχει μεσολαβήσει μία πενταετία. Πέντε χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων ο Ντοναρούμα δεν βίωση κάποια «ποδοσφαιρική φθορά», ούτε επηρεάστηκε από τους επαίνους των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, αλλά συνέχισε να βελτιώνεται.
Gianluigi-Donnarummas-Italy-Debut_1.jpg

Οι αριθμοί του άλλωστε το αποδεικνύουν. Αισίως έφτασε τις 28 συμμετοχές με την «Σκουάντρα Ατζούρα». Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως σε κανένα από αυτά τα 28 ματς δεν έχει μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του περισσότερες φορές από μία!

Συνολικά μάλιστα έχει δεχθεί 11 γκολ και έχει διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του 17 φορές, με τις 10 εξ’ αυτών να είναι διαδοχικές και τον Ντοναρούμα να αποτελεί «κλειδί» στο «ιστορικό» ανασταλτικό ρεκόρ που πραγματοποιεί η Ιταλία.

Το «κλειδί» της επιτυχίας των Ιταλών και ο… βασικός τερματοφύλακας των επόμενων ετών

Πλέον, έχει να δεχθεί γκολ για περισσότερα από 900 αγωνιστικά λεπτά, ενώ ο τελευταίος που μπόρεσε να το νικήσει σε διεθνές επίπεδο είναι ο Φαν Ντε Μπέϊκ, τον Οκτώβρη του 2020!
E3oe-icXoAo0C-g_1_1.jpg

Αν σε όλα αυτά μάλιστα, προστεθεί και η συνολική ανασταλτική λειτουργία της Ιταλίας, η οποία δεν δέχθηκε ούτε μία τελική προσπάθεια στα πρώτα 240 αγωνιστικά λεπτά του EURO, γίνεται αντιληπτό πως οι εμφανίσεις του Ντοναρούμα μόνο τυχαίες δεν είναι!

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι εξαιρετικός. Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Μίλαν και την «Σκουάντρα Ατζούρα» και αν δεχθεί γκολ με την χώρα του στο ενενηντάλεπτο που είναι βασικός, γνωρίζει πως θα συμβεί μόνο μία φορά… Η συνήθεια έγινε λατρεία για τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, και η Ιταλία φαίνεται πως έχει βρει για πολλά χρόνια τον βασικό τερματοφύλακά της!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης