Πρόσωπα

Κέβιν Ντε Μπρόϊνε: Ο «ρομαντικός» Βέλγος που μας διδάσκει ποδόσφαιρο και… ήθος!

Κέβιν Ντε Μπρόϊνε: Ο «ρομαντικός» Βέλγος που μας διδάσκει ποδόσφαιρο και… ήθος!

Σε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση προέβη ο Κέβιν Ντε Μπρόϊνε, στην αναμέτρηση του Βελγίου απέναντι στην Δανία στην δεύτερη αγωνιστική του EURO, με τους Κάσπερ Σμάιχελ και Γιανίκ Βέστεργκααρντ να βλέπουν για ακόμη μία φορά, το ίδιο έργο… σε επανάληψη!

Πρόκειται, σύμφωνα με τους περισσοτέρους, για έναν από τους καλύτερους… στο είδος του. Ένας από τους πιο επιδραστικούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Premier League και στην Εθνική του ομάδα, πράγμα που φροντίζει διαρκώς να πιστοποιήσει.

Μία τέτοια ημέρα έλαβε χώρα χθες. Ο Κέβιν Ντε Μπρόϊνε δεν πανικοβλήθηκε από το γρήγορο προβάδισμα της Δανίας (2ο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του EURO), συνέχισε να παράγει ποδόσφαιρο με τον τρόπο που γνωρίζει, και παρασύροντας τους συμπαίκτες του, οδήγησε στο Βέλγιο στην πρώτη ανατροπή του φετινού EURO και στην πρόκριση με το 2/2!
E4Gk1TAXMAU06Q0_1.jpg

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Ντε Μπρόϊνε με την Σίτι και η «σημαδιακή» συμβολή του με γκολ και ασίστ

Δεν είναι όμως μία εμφάνιση, η οποία θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση. Ο Κέβιν Ντε Μπρόϊνε άλλωστε και την φετινή σεζόν, αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι, όντας «κλειδί» στην απόλυτα επιτυχημένη σεζόν που διένυσε το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Και αυτό διότι οι «πολίτες», με τον Βέλγο στην βασική εντεκάδα, κατέκτησαν το 3ο τους πρωτάθλημα τα 4 τελευταία χρόνια, αποτέλεσαν την 8η «πρωτοεμφανιζόμενη» ομάδα σε τελικό του Champions League κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα και έπαιξαν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Premier League, κάνοντας ένα φοβερό σερί 18 νικών σε 20 αναμετρήσεις!
E3775BGWYAIVNYT_1.jpg

Σε όλες αυτές τις εμφανίσεις της, ο Κέβιν Ντε Μπρόϊνε ήταν παρών! Αγωνίστηκε στα 25 από τα 38 ματς της ομάδας του, σκόραρε 6 φορές, «μοίρασε» 12 ασίστ, έφτασε τις 180 εμφανίσεις στην Premier League και συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να είναι ο πρώτος στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που σκοράρει εκτός περιοχής, από το καλοκαίρι του 2015 και έπειτα, που «μετακόμισε» στο Μάντσεστερ.

Παράλληλα, τα γκολ και οι ασίστ του δεν επιτεύχθηκαν στις ίδιες αναμετρήσεις, με εξαίρεση τρεις περιπτώσεις. Στο πρώτο ματς της Premier League που αγωνίστηκε (2η αγωνιστική), στο τελευταίο της σεζόν και στο πρώτο της καινούργιας χρονιάς (3/1/21), απέναντι σε Γουλβς, Τσέλσι και Έβερτον!

Η συμβολή του στο Βέλγιο και οι αριθμοί του στα μεγάλα τουρνουά

Και φτάνουμε στις μεγάλες διοργανώσεις που έχει πάρει μέρος με την Εθνική του ομάδα. Σε μία κουβέντα που προφανώς έγινε ακόμη πιο αντιληπτή χθες, μετά την μοναδική εμφάνιση που πραγματοποίησε απέναντι στην Δανία, αποτελώντας τον βασικότερο λόγο που το Βέλγιο πήρε και τους τρεις πολυπόθητους βαθμούς.

Ο Ντε Μπρόϊνε άλλωστε, σκόραρε μία φορά, το νικητήριο γκολ, στο «παρθενικό του τέρμα» στην διοργάνωση, μοίρασε μία ασίστ και αποτελεί και επίσημα τον πρώτο Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή που έχει δώσει τουλάχιστον μία τελική πάσα στις τέσσερις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος, μετρώντας αθροιστικά 8 ασίστ (περισσότερες από κάθε άλλον από το Μουντιάλ του 2014 και έπειτα)!

Η συνήθεια που έγινε λατρεία απέναντι σε Σμάιχελ και Βέστεργκααρντ

Εντυπωσιακό βεβαίως χαρακτηρίζεται το γεγονός πως η τελευταία φορά που ο Κέβιν Ντε Μπρόϊνε κατάφερε να έχει συμμετοχή με δύο διαφορετικούς τρόπους σε γκολ του Βελγίου, σημειώθηκε και πάλι απέναντι στην Δανία, με τους Κάσπερ Σμάιχελ και Γιανίκ Βέστεργκααρντ, σαφώς να το θυμούνται.

Και αυτό διότι, απέναντι στον πρώτο ο Ντε Μπρόϊνε μπορεί να έχει σκοράρει μόλις μία φορά σε 9 αναμετρήσεις της Premier League, αλλά τον έχει κερδίσει και στις δύο περιπτώσεις που τον συνάντησε με την χώρα του, βρίσκοντας δίχτυα και στις δύο, ενώ όσο αφορά τον δεύτερο, ο Βέστεργκααρντ πιθανώς να αποτελεί τον «αγαπημένο του αντίπαλο».

Χθες συνυπήρξαν στο χορτάρι για 8η φορά στην καριέρα τους (ο Δανός πέρασε ως αλλαγή), και ο Ντε Μπρόϊνε είναι αήττητος, μετρώντας 4 γκολ και 7 ασίστ σε 720 αγωνιστικά λεπτά!
E4Gm917UcAIuIoJ_1.jpg

Η ιστορία επαναλήφθηκε και χθες, ο Ντε Μπρόϊνε έκρινε την αναμέτρηση, οι Δανοί ατένισαν το ίδιο έργο σε επανάληψη και ο ποδοσφαιρικός πλανήτης αναμένει την επόμενη «παράστασή» του! Ένα ακόμη ματς καριέρας, με το επόμενο να μην αργεί. Σύντομα ο Κέβιν Ντε Μπρόϊνε θα το επιβεβαιώσει πανηγυρίζοντας.

Απέναντι στην Δανία δεν το έκανε. Παρέμεινε ταπεινός, κατευθύνθηκε στο σημείο που έπεσε ο Κρίστιαν Έρικσεν και έμεινε να το «κοιτάει». Ένας ρομαντικός Βέλγος που ξεχωρίζει τόσο για τις ποδοσφαιρικές του αρετές, όσο και για το ήθος του…

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης