Πρόσωπα

Μέμφις Ντεπάϊ: Αν η παράδοση συνεχιστεί, η Μπαρτσελόνα θα επιστρέψει στην κορυφή!

Μέμφις Ντεπάϊ: Αν η παράδοση συνεχιστεί, η Μπαρτσελόνα θα επιστρέψει στην κορυφή!

Μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση ολοκλήρωσε η Μπαρτσελόνα, κατά την διάρκεια του EURO, με τον Μέμφις Ντεπάϊ να ανακοινώνεται από τους «Μπλαουγράνα» και να αφήνει την Λυών έπειτα από 3,5 χρόνια, φιλοδοξώντας να συνεχίσει την δική του παράδοση!

Μία ακόμη σημαντική μεταγραφική κίνηση, μετά τον Κουν Αγουέρο, φρόντισε να ολοκληρώσει η Μπαρτσελόνα, δίχως καν να περιμένει την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ανακοινώνοντας την έναρξη της συνεργασίας της με τον Μέμφις Ντεπάϊ.

Τον 27άχρονο εξαιρετικό Ολλανδό, ο οποίος την δεδομένη χρονική στιγμή εκπροσωπεί την χώρα του στο EURO, έχοντας μάλιστα 1 γκολ (με πέναλτι) στα δύο πρώτα ενενηντάλεπτα, στα οποία έχει αγωνιστεί ως βασικός, μετρώντας δύο νίκες, και φτάνοντας τις 66 συμμετοχές με την φανέλα της Ολλανδίας.

Στόχος της Μπαρτσελόνα βεβαίως για την επόμενη χρονιά αποτελεί η διεκδίκηση του πρωταθλήματος της La Liga. Έναν τίτλο που δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει την τελευταία διετία, με την φετινή της πορεία να απογοητεύει τους φίλους της, αναλογικά με την αστάθεια που επέδειξε, καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν.

Άμεση συνέπεια λοιπόν της κυκλοθυμικότητάς της, αποτέλεσε το ενδιαφέρον και εν τέλει η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μέμφις Ντεπάϊ, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Ένας ταχυδυναμικός ποδοσφαιριστής, που διαθέτει μία εξαιρετική ικανότητα στο σκοράρισμα, ενώ διέπεται και από μία «παράδοση» που θα επιθυμούσε να συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα.
E4RbDgTXMAURwXP.jpg

Αυτή βεβαίως δεν είναι άλλη από τα αποτελέσματα των ομάδων του, όταν ο ίδιος κατορθώνει να βρει δίχτυα. Και αυτό διότι, δεν έχει ηττηθεί σε κάποια εγχώρια υποχρέωση της ομάδας του, σε όλο το διάστημα της πορεία του στην Λυών, με το «ρεκόρ» αυτό όμως, να μην ξεκινάει στην Γαλλία

Εκεί άλλωστε αγωνίστηκε σε 178 παιχνίδια συνολικά, πέτυχε 76 γκολ, μοίρασε 56 ασίστ και αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα γρανάζια στην καλοδουλεμένη «μηχανή» του Ρούντι Γκαρσία, στο κοινό διάσημα συνύπαρξής τους (2,5 χρόνια)!

Ο Ντεπάϊ σκόραρε τα 66 του γκολ στις εγχώριες διοργανώσεις, δηλαδή στο πρωτάθλημα της Γαλλίας, στο Κύπελλο και το Σούπερ Καπ, μέσα σε 48 παιχνίδια, με την Λυών να μην ηττάται ούτε σε ένα από αυτά!

Οι μοναδικές του ήττες άλλωστε όταν έχει σκοράρει, έχουν λάβει χώρα στο Champions League, πριν από μία διετία, με το ίδιο σκορ, απέναντι στην Γιουβέντους και την Μπενφίκα (2-1), με τον Ολλανδό, όπως και στην πρόσφατη αναμέτρηση της χώρας του απέναντι στην Αυστρία, να μην ολοκληρώνει το ενενηντάλεπτο!
E4WcL3TWEAMojGs.jpg

Τέλος, μιας και αναφερόμαστε στην παράδοση, άξιο αναφοράς είναι πως ο Μέμφις Ντεπάϊ έχει τεθεί αντιμέτωπος απέναντι σε ισπανικές ομάδες, μόλις για 4 φορές στην καριέρα του.

Η πρώτη ήταν απέναντι στην Βιγιαρεάλ, μετρώντας 1 γκολ και 2/2 επικρατήσεις, ενώ η δεύτερη ήταν απέναντι στη νυν ομάδα του, Μπαρτσελόνα, τον Μάρτιο του 2019, όπου  δεν κατόρθωσε ούτε να σκοράρει, ούτε να δει την ομάδα του να πανηγυρίζει, βρίσκοντας δίχτυα σε κανονική ροή αγώνα, και όχι από στημένη φάση!

Τα τελικά σκορ ήταν 5-1 και 0-0, ο Μέμφις Ντεπάϊ αποκλείστηκε από την συνέχεια του Champions League πριν από μία διετία, και πλέον υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα, με στόχο να συνεχίσει την παράδοση που τον θέλει, να μην χάνει όταν βρίσκει δίχτυα, σε αναμέτρηση που αφορά κάποια εγχώρια υποχρέωση της ομάδας του!

Η τελευταία φορά που αυτό συνέβη ήταν τον Μάρτιο του 2015, σε μία αναμέτρηση της Αϊντχόβεν (στην οποία αγωνιζόταν) απέναντι στην Γκρόνινγκεν με 2-1! Έκτοτε, την δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ!
E4HdKCHWEAQaaaH.jpg

Μένει να δούμε αν η επίδραση της μεταγραφής του στην Ισπανία, θα αλλάξει και την… μοίρα της Μπαρτσελόνα. Σε διαφορετική περίπτωση, η παράδοση θα «σπάσει» και ο Μέμφις Ντεπάϊ θα κληθεί να συμβιβαστεί με κάτι, που φυσιολογικά έχει θέσει εκτός της ποδοσφαιρικής του ζωής: την ήττα!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης