Πρόσωπα

Νίκος Ζήσης: Οι 5 στιγμές που «έχτισαν» τον... μύθο του πιστού στρατιώτη (video)

Νίκος Ζήσης: Οι 5 στιγμές που «έχτισαν» τον... μύθο του πιστού στρατιώτη (video)

Μετά από 21 χρόνια αδιάκοπης πετυχημένης πορείας στα ευρωπαϊκά παρκέ ο Νίκος Ζήσης βρήκε τα απαιτούμενα λόγια για να ανακοινώσει το δικό του “αντίο” από την ενεργό δράση.

Σχετικά Άρθρα
Ένα παιδάκι από την ΧΑΝΘ που ξεπέρασε τον εαυτό του και αγωνίστηκε σε όλα τα "μεγάλα σαλόνια", όντας ένας πιστός και αφοσιωμένος στρατιώτης, όπου το ήθος και ο επαγγελματισμός του ήταν αυτά που τον συνόδευαν και τον διέκριναν.

Το «ΒΝ Sports» λέει το δικό του "αντίο" στον "πιστό στρατιώτη" Νίκο Ζήση με τις πέντε πιο ιδιαίτερες, πιο ξεχωριστές στιγμές του που άφησαν το δικό τους «στίγμα».

Με σπασμένη μύτη και ένα χέρι

Ο Νίκος Ζήσης πριν ανοίξει… τα φτερά του για την Ευρώπη σημείωσε το τρίποντο της ζωής του. Στον αγώνα με την Εφές Πίλσεν για τους "16" της Εuroleague ανέλαβε την τελευταία επίθεση του αγώνα. Αν και έχασε τον βηματισμό του δεν έχασε την πίστη του και με ένα σουτ εκτός ισορροπίας χάρισε στην ΑΕΚ μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές της νίκες και έναν πανηγυρισμό-γύρο θριάμβου που παραμένει viral σχεδόν 20 χρόνια μετά.

ooo_1.jpg

"Πάρ' το και... βάλτο αγόρι μου"

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης "το έβαλε, το έβαλε" στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ του 2005 κόντρα στη Γαλλία εκείνο το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου στην κατάμεστη "Μπεογκράτσκα Αρένα" αλλά ποιος του είχε δώσει την χρυσή πάσα;



Η αγκωνιά που πόνεσε όλη την Ελλάδα

Αν υπήρχε κάτι που έδωσε έξτρα κίνητρο στους διεθνείς σε εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη μακρινή Ιαπωνία ήταν το μαυρισμένο μάτι του Νίκου Ζήση από εκείνη τη δολοφονική (χωρίς εισαγωγικά...) αγκωνιά του Βραζιλιάνου Άντερσον Βαρεχάο. Ο Νίκος τέθηκε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της διοργάνωσης αλλά η Εθνική απέκτησε 11 μικρούς Ζήσηδες μέχρι τη νίκη επί των Αμερικανών.



Στο πάνθεον μιας γερμανικής ομάδας


Είναι "ψυχροί" οι Γερμανοί λέει το μοτίβο που έχουμε στο μυαλό μας, αλλά για χάρη του Ζήση λύγισαν. Ο Νικόλας πέρασε 4 υπέροχα χρόνια στο Μπάμπεργκ και είχε την ύψιστη τιμή να δει τη φανέλα (του) με το Νο6 να βρίσκει μόνιμη θέση στην οροφή του γηπέδου της ομάδας και στην ιστορία της.

bamberg.jpg

Τα δάκρια στον τελευταίο του αγώνα

Η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Προμηθέα Πάτρας στους μικρούς τελικούς και ο αγώνας στα τελευταία λεπτά είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Απέμεναν 75 δευτερόλεπτα για να ακουστεί η κόρνα της λήξης, όταν ο Νίκος Ζήσης παραχώρησε τη θέση του στον Δημήτρη Μωραΐτη. Μέσα του το ήξερε ότι ήταν η τελευταία φορά που έβγαινε με τη "στολή" της ομάδας από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκριά του με τη σύζυγο και τους τρεις γιους του να τον παρακολουθούν από κοντά. Ήταν το κύκνειο άσμα ενός μεγάλου...


Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης