Πρόσωπα

Τζίτζι Ντοναρούμα: Είναι το κομμάτι του παζλ που έλειπε από την Παρί για να κατακτήσει το Champions League;

Τζίτζι Ντοναρούμα: Είναι το κομμάτι του παζλ που έλειπε από την Παρί για να κατακτήσει το Champions League;

Ο πολυτιμότερος παίκτης του EURO 2020 βρίσκεται πλέον στις τάξεις της Παρί Σεν Ζερμέν. Στόχος του; Να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης και σε συλλογικό επίπεδο με τη φανέλα των Παριζιάνων.

Σχετικά Άρθρα

«Νιώθω έτοιμος για την πρόκληση που ανοίγεται μπροστά μου. Με τη φανέλα της Παρί θέλω να κατακτήσω όσους περισσότερους τίτλους μπορώ». Με αυτά τα λόγια ο Τζίτζι Ντοναρούμα ξεκαθάρισε τους λόγους που τον οδήγησαν να αφήσει το Μιλάνο μετά από πέντε σεζόν και να μετακινηθεί στην «Πόλη του φωτός».

Η απόφαση φέρεται πως είχε παρθεί πριν την έναρξη του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τότε όλοι έμοιαζαν να απορούν με την επιλογή του να αφήσει την εστία της Μίλαν, για να βρεθεί σε μία ομάδα που θα πρέπει να διεκδικήσει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα απέναντι στον πολύπειρο, αλλά πάντα ποιοτικό, Κέιλορ Νάβας.

Στα ερωτηματικά, όμως, φαίνεται πως μπήκε τέλος. Μεταβαίνει στην Παρί ως Πρωταθλητής Ευρώπης και MVP του τουρνουά παράλληλα. Σε μία ομάδα που δείχνει πως ξέρει τι ζητά από την επόμενη σεζόν και κινείται ανάλογα στη μεταγραφική αγορά.

Στο μεταγραφικό παζάρι για να χτιστεί… τείχος!

Πέραν της ευκαιρίας που παρουσιάστηκε να αποκτήσει ελεύθερο τον νεαρό Ιταλό πορτιέρε, φρόντισε να αποκτήσει τον κάτοχο τεσσάρων Champions League, Σέρχιο Ράμος, αλλά και ένα από τα καλύτερα δεξιά μπακ στον κόσμο κατά την περσινή σεζόν και πρωταθλητή Ιταλίας: τον Ασράφ Χακίμι.

E6L5LzVWEAUmvH1.jpg

Οι κινήσεις δηλώνουν μία ξεκάθαρη επιλογή ενίσχυσης των μετόπισθεν. Ίσως η Παρί εντόπισε στην άμυνα την «Αχίλλειο πτέρνα» που την κρατά μακριά από την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά», αφού το ταλέντο στην επιθετική γραμμή ξεχειλίζει. ‘Η τουλάχιστον ξεχειλίζει μέχρι σήμερα.

Ο μετέωρος «ρυθμιστής» Κιλιάν Εμπαπέ

Με τις φήμες να οργιάζουν γύρω από το πρόσωπο του Κιλιάν Εμπαπέ, κανείς δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένη την παραμονή του στο Παρίσι. Το συμβόλαιο του μεγάλου αστεριού της ομάδας λήγει το επόμενο καλοκαίρι και η Παρί Σεν Ζερμέν καλείται να αποφασίσει άμεσα αν θα αναζητήσει μία καλή πρόταση πώλησης φέτος ή θα ρισκάρει να γίνει ο… δικός της Ντοναρούμα με την είσοδο του 2022 και να αποχωρήσει ως ελεύθερος.

Το ιδανικότερο σενάριο για τον σύλλογο θα ήταν να υπάρξει συμφωνία ανανέωσης συμβολαίου που θα έδιωχνε τα σύννεφα πάνω από το ακριβότερο πρότζεκτ της ομάδας, αλλά αυτήν τη στιγμή όλα είναι στον «αέρα».

Όπως γίνεται αντιληπτό, η κατάληξη της υπόθεσης του Εμπαπέ αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την πορεία της Παρί Σεν Ζερμέν. Μπορεί να είναι μόλις 22 ετών, αλλά ένα μεγάλο μέρος του επιθετικού κομματιού βασίζεται πάνω του.

Εικόνα

Ο συνομήλικός του, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, στοχεύει στο να γίνει εξίσου απαραίτητος στο κλαμπ, φέρνοντας την αύρα που στερείται η Παρί, γεγονός που μοιάζει να την λυγίζει σε καταστάσεις που λειτουργεί υπό πίεση.

Άλλωστε ποιος ξέρει; Ίσως ο ερχομός του Ντοναρούμα, του Ράμος, του Χακίμι, αλλά και όποιου ακόμη ακολουθήσει, αρκεί στον Εμπαπέ για να πειστεί πως η φετινή χρονιά θα φέρει στην Παρί Σεν Ζερμέν ό,τι δεν έφεραν τα προηγούμενα χρόνια: το πολυπόθητο και πρώτο της Champions League.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης