Πρόσωπα

Σέρχιο Αγουέρο: Ένα Champions League και 60 ημέρες μακριά από την «ιστορία»…

Σέρχιο Αγουέρο: Ένα Champions League και 60 ημέρες μακριά από την «ιστορία»…

Λίγοι μήνες μόνο «χώρισαν» τον Σέρχιο Αγουέρο από την συμπλήρωση μίας δεκαετίας στην Μάντσεστερ Σίτι, με τον Αργεντινό να αποχωρεί για την Μπαρτσελόνα, όντας ο πιο επιτυχημένος Λατινοαμερικάνος που έχει περάσει από την Αγγλία!

Σχετικά Άρθρα

Ένα μεγάλο «κεφάλαιο» έκλεισε πριν από μερικούς μήνες για την Μάντσεστερ Σίτι, όταν και επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του Σέρχιο Αγουέρο στην Μπαρτσελόνα, με τον Αργεντινό να μένει ελεύθερος από τους «πολίτες» και να επιλέγει την Καταλονία ως τον ιδανικότερο «σταθμό» για την συνέχιση της καριέρας του.

Παρόλα αυτά, οι εικόνες και οι αναμνήσεις που προσέφερε στο Μάντσεστερ, μόνο αμελητέες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με τον κόσμο της Μάντσεστερ Σίτι να μην τον ξεχνά και τα αγγλικά σάιτ να φροντίζουν να… υπενθυμίσουν τα κατορθώματά του στην Premier League.

Σαν σήμερα άλλωστε, πριν από μία δεκαετία, ο Σέρχιο Αγουέρο άφησε την Ισπανία για να μεταβεί στην Αγγλία και να δει… αν μπορεί να σταθεί σε ένα τέτοιου είδους πρωτάθλημα. Οι αριθμοί του επιβεβαίωσαν άμεσα την φιλοδοξία του.
2130_1.jpg

Ο Σέρχιο Αγουέρο ολοκλήρωσε τα δέκα χρόνια παρουσίας του στο Μάντσεστερ με 390 εμφανίσεις, 260 γκολ, 15 τίτλους, τον άτυπο τίτλο του μοναδικού Λατινοαμερικάνου που έχει κατακτήσει τόσο μεγάλο αριθμό τίτλων στην Αγγλία, και ένα γκολ που σηματοδότησε την μεγιστοποίηση του μεγέθους της Σίτι.

Το 3-2 με την ΚΠΡ στην τελευταία αγωνιστική της Premier League του 2012, αποτέλεσε την αρχή μίας… δυναστείας για τους «Πολίτες», η οποία κεφαλαιοποιήθηκε με τον ερχομό του Πεπ Γκουαρδιόλα, και πλέον μεταφράζεται σε τρία πρωταθλήματα, σε μία τετραετία!

Ο Σέρχιο Αγουέρο όμως δεν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει το Champions League, ούτε να καθοδηγήσει την ομάδα του στον πρώτο κορυφαίο τίτλο της σύγχρονης ιστορίας, με το εν λόγω τρόπαιο να απουσιάζει γενικότερα από την «συλλογή» του.

Πλέον, βρίσκεται στην Μπαρτσελόνα, με στόχο να πετύχει το μοναδικό πράγμα που δεν μπόρεσε να σημειώσει στην Premier League. Να κατακτήσει τον κορυφαίο διασυλλογικό τίτλο.

Ίσως έτσι, να βγάλει και αυτός γρηγορότερα από το νου του την εντυπωσιακή του δεκαετία στο Μάντσεστερ, όπου για λίγους μήνες και ένα… Champions League, δεν ολοκληρώθηκε με τον ιδανικό τρόπο!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης