Πρόσωπα

Αλέξανδρος Ρόμπι: Το νέο «αστεράκι» που έχει στα χέρια του ο Γιοβάνοβιτς

Αλέξανδρος Ρόμπι: Το νέο «αστεράκι» που έχει στα χέρια του ο Γιοβάνοβιτς

Η ευχάριστη έκπληξη της προετοιμασίας που βγαίνει σαν «ασπίδα» στην απουσία των μεταγραφών…

Σχετικά Άρθρα

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια, βλέπει τις ακαδημίες του ως ένα τεράστιο… «σωσίβιο» όσον αφορά το ρόστερ της κάθε σεζόν. Οι Πράσινοι βλέπουν νεαρούς ποδοσφαιριστές να δείχνουν την απαραίτητη ωριμότητα για να κουβαλήσουν τη φανέλα βασικού στις πλάτες τους.

Ο Αλέξανδρος Ρόμπι φαίνεται πως θα προστεθεί σύντομα σε αυτή τη λίστα, σύμφωνα με την παρουσία του στην προετοιμασία του «τριφυλλιού». Ο 18χρονος στόπερ τα πάει εξαιρετικά μέχρι τώρα και έχει κάνει τον Ίβαν Γιοβάνοβιτς να… τρίβει τα χέρια του με τον μέλλον του νεαρού.

Ο δρόμος μέχρι το όνειρο της πρώτης ομάδας, η πίστη στις δυνατότητες του και το πολυεργαλείο που μπορεί να κάνει την διαφορά.

Η απότομη εξέλιξη που έκανε κλικ στον Παναθηναϊκό!

Γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 2002 στην Αθήνα και από την τρυφερή ηλικία των επτά ετών, ξεκίνησε το ταξίδι του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Για δέκα χρόνια, αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία σε ομάδες του Χαϊδαρίου, όπου έφτασε μέχρι και το κατώφλι της ανδρικής ομάδας, λόγω του ταλέντου του.

Εκεί, όμως, έγινε η πρώτη επαφή. Ο Παναθηναϊκός εντυπωσιάζεται από τις ικανότητές του και κάνει πρόταση στον νεαρό άσο για δοκιμαστικά με την Κ16. Έπειτα από δύο εβδομάδες, η πρόταση του «τριφυλλιού» για παραμονή του ταλαντούχου άσου, έγινε αποδεκτή δίχως δεύτερη σκέψη.

Δεν ήταν λίγο άλλωστε για τον νεαρό στόπερ να βλέπει μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, να τον θέλει στο ρόστερ της.

Η πρώτη ομάδα μέσω… πανδημίας και η προοπτική της Αμερικής!

Μαζί με τον σύλλογο, άλλαξε και… θέση. Από τις πρώτες μέρες, παρότι είχε συστηθεί ως μέσος, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» διέκριναν έναν υπερταλαντούχο στόπερ στον τρόπο παιχνιδιού του. Οι εναέριες μονομαχίες που κέρδιζε, η ταχύτητα αλλά και τα κοψίματα που έκανε, τον έφεραν στο κέντρο της άμυνας.

Με εξαιρετικές παραστάσεις μέχρι την Κ19, η πρώτη διακοπή ελέω κορωνοϊού, τον φέρνει στους άνδρες. Οι προπονήσεις που πήρε στα πόδια του, ήταν το πρώτο λιθαράκι για να πείσει για το ταλέντο του, αφού οι εντυπώσεις που άφησε, ήταν πολύ θετικές. Για αυτό τον λόγο ήταν από τους πρώτους που θα υπέγραφε επαγγελματικό συμβόλαιο όταν έφτανε η στιγμή.

xristos-truparakos-aleksandros-enbin-rompi.jpg

Στα μέσα της σεζόν 2020/21, ο 18χρονος αμυντικός ήταν από τους εκλεκτούς του Πιερ Ντρεοσί για να γίνει επαγγελματίας. Στις προπονήσεις, οι επιδόσεις του ήταν τρομερές και η Κ19 είχε γίνει ήδη το σκαλοπάτι του για να γίνει «άνδρας». Ωστόσο, δεν ήταν μόνο Παναθηναϊκός που τον ήθελε.

Συγκεκριμένα, η ποιότητά του δεν είχε περάσει απαρατήρητη από ομάδες του εξωτερικού και στα χέρια του, κρατούσε πρόταση από σύλλογο της Αμερικής. Ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα σε πρώτο πλάνο, όμως και αυτή η προοπτική, του είχε κινήσει το ενδιαφέρον, για την εξέλιξή του αλλά και την αρμονική συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Εκεί, οι Πράσινοι προχώρησαν στις απαραίτητες κινήσεις για τον πείσουν, ώστε να μην χάσουν ένα στόπερ που μπορεί να ηγηθεί την άμυνα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η προετοιμασία της… ζωής του και το κρυφό «χαρτί» του Γιοβάνοβιτς!

Αναμφίβολα, ένα από τα παιδιά που έχει τραβήξει τα βλέμματα στην φετινή προετοιμασία, είναι ο Αλέξανδρος Ρόμπι. Παρά τα προβλήματα αλλά και την αλλαγή προπονητή, ο Έλληνας αμυντικός έχει καταφέρει ήδη να ξεχωρίσει και να γίνει μία γλυκιά «νότα» στην πράσινη προετοιμασία.

Σταθερότητα, ωριμότητα και επιθετικές λύσεις, είναι κάποια από τα στοιχεία που προσφέρει απλόχερα ο νεαρός άσος στον Ίβαν Γιοβάνοβιτς. Μάλιστα, το γεγονός πως ο νεαρός έπαιζε για πάνω από δέκα χρόνια, ως 6άρι ή 8άρι, κάνει επίσης τον έμπειρο κόουτς, να έχει την δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσει και σε αυτές τις θέσεις εφόσον χρειαστεί.

Ακόμα, μπορεί αρχικά ο Ρόμπι να ήταν στο πλάνο ως ένα παιδί που θα παραχωρηθεί πρώτα κάπου δανεικός και μετά θα καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα, ωστόσο όλα δείχνουν πως θα παραμείνει κανονικά ρόστερ. Όπως ακριβώς συνέβη και με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Τον ποδοσφαιριστή που θαυμάζει ο ταλαντούχος στόπερ.

Είναι γνωστό πως οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού, τον έχουν «σώσει» από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ο Αλέξανδρος Ρόμπι είναι ένας από αυτούς που μπορούν να βάλουν το χεράκι τους για να πετύχει τον στόχο της ομάδα ενόψει της νέας σεζόν.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης