Πρόσωπα

Τζο Χαρτ: Επέλεξε την Σέλτικ, έφτασε τις ένδεκα διαφορετικές ομάδες και «συναντά» τον Βασίλη Μπάρκα, για να του μάθει την «τέχνη» των… πέναλτι!

Τζο Χαρτ: Επέλεξε την Σέλτικ, έφτασε τις ένδεκα διαφορετικές ομάδες και «συναντά» τον Βασίλη Μπάρκα, για να του μάθει την «τέχνη» των… πέναλτι!

Μία εξαιρετική μεταγραφική κίνηση ολοκλήρωσε η Σέλτικ, η οποία απέκτησε με κανονική μεταγραφή τον Τζο Χαρτ και αναμένεται να αποτελέσει την ενδέκατη διαφορετική ομάδα της καριέρας του.

Την απόκτηση του Τζο Χαρτ αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ωρών η Σέλτικ, η οποία κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την Τότεναμ και να φέρει τον έμπειρο τερματοφύλακα στην Σκωτία, με κανονική μεταγραφή, πράγμα που πριν από μερικές εβδομάδες έμοιαζε απίθανο.

Με την μεταγραφή του στους Σκωτσέζους μάλιστα ο Τζο Χαρτ αλλάζει και επίσημα, για ενδέκατη φορά ποδοσφαιρική στέγη, αλλά μόλις για τρίτη το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται, με την Σκωτία να διαδέχεται την Premier League και την Serie A, που έχουν «φιλοξενήσει» τον Άγγλο για 548 φορές!

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης πάντως, είναι το γεγονός πως η Σέλτικ βρίσκει επιτέλους έναν τερματοφύλακα, ο οποίος έχει την δυνατότητα να ανταπεξέλθει σε συνθήκες πέναλτι! Ο Χαρτ άλλωστε έχει αποκρούσει τα 15 από τα 58 πέναλτι που έχει αντιμετωπίσει, πράγμα που μεταφράζεται σε ένα ποσοστό της τάξεως του 26%!

Αν μάλιστα στην ικανότητα που διέπει τον 34άχρονο Άγγλο, προστεθεί το γεγονός πως οι τρεις τερματοφύλακες της Σέλτικ, πλην του Βασίλη Μπάρκα που δεν έχει αποκρούσει μέχρι και σήμερα πέναλτι με την φανέλα της, έχουν αντιμετωπίσει αθροιστικά επιτυχώς ακριβώς τον ίδιο αριθμό πέναλτι (15), γίνεται κατανοητό πως η προσθήκη του Τζο Χαρτ στο ρόστερ της, μόνο θετικό αντίκτυπο είναι δυνατό να διατελέσει!

eelyectwoaizn26_19_383379_type13265.jpg

Με τον τρόπο αυτό άλλωστε, και ο Έλληνας γκολκίπερ θα «μάθει» πράγματα από έναν… εξαιρετικό τερματοφύλακα, έχοντας αποκρούσει μόλις τρία πέναλτι σε επίσημες αναμετρήσεις σε ολόκληρη την καριέρα του, αλλά και η Σέλτικ διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο την εστία της, επιβεβαιώνοντας πως το αήττητο, περσινό πρωτάθλημα της Ρέιντζερς, μόνο αδιάφορα δεν έχει αντιμετωπιστεί στο Σέλτικ Παρκ.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης