Πρόσωπα

Έρικ Λαμέλα: Το καλύτερο ντεμπούτο μίας καριέρας που χαρακτηρίζεται από… στιγμές, και όχι από διάρκεια! (video)

Έρικ Λαμέλα: Το καλύτερο ντεμπούτο μίας καριέρας που χαρακτηρίζεται από… στιγμές, και όχι από διάρκεια! (video)

Το καλύτερο ντεμπούτο της καριέρας του πραγματοποίησε ο Έρικ Λαμέλα με την φανέλα της Σεβίλλης, με τον Αργεντινό να πρωταγωνιστεί στην αναμέτρηση της ομάδας του απέναντι στην Ράγιο Βαγιεκάνο (3-0) και να αναζητά την διάρκεια που… ποτέ δεν απέκτησε.

Έχει «πατήσει» πλέον τα 29 του χρόνια. Πήρε την πέμπτη μεταγραφή του και μετέβη στην La Liga για πρώτη φορά στην καριέρα του. Σε μία καριέρα που χαρακτηρίζεται από σκαμπανεβάσματα, υπέροχες στιγμές, αρκετούς τραυματισμούς και εντυπωσιακά γκολ.

Κάπως έτσι τον «πίστεψε» η Σεβίλλη. Το ταλέντο του άλλωστε είναι δεδομένο, η τεχνική του κατάρτιση δυσεύρετη, ενώ χαρακτηρίζεται και από μία… σπάνια ικανότητα, εξαιτίας της οποίας μπορεί να κάνει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να «παραμιλάει», ακόμη και αν στο υπόλοιπο ενενηντάλεπτο δεν είναι θετικός.

Το ντεμπούτο του με τους Σεβιγιάνους είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο της καριέρας του. Σκόραρε μόλις για δεύτερη φορά σε πρεμιέρα, και πρώτη μετά το 2016, ενώ «υπέγραψε» επί της ουσίας την ευρεία νίκη της Σεβίλλης επί της Ράγιο (3-0), που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο για 85 λεπτά, με το δεύτερο γκολ του, στα… χασομέρια της αναμέτρησης.
E87VovmXoAYgMzl.jpg

Με αυτόν τον τρόπο έφτασε τα 64 γκολ σε 56 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με το εντυπωσιακό της υπόθεσης να αποτελεί το γεγονός πως ο πρώτος Ευρωπαίος τερματοφύλακας που «πληγώθηκε» από τον Έρικ Λαμέλα, ήταν ο… Αλέξανδρος Τζόρβας, πριν από μία δεκαετία, στην αναμέτρηση της Ρόμα απέναντι στην Παλέρμο.

Τα χρόνια πέρασαν, η εξέλιξή του δεν ήταν ποτέ η αναμενόμενη, και οι καλύτερες στιγμές της καριέρας του, ήταν σε κάθε περίπτωση, εντυπωσιακές. Η ραμπόνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο Europa League και την ευρεία νίκη της Τότεναμ (5-1) ήταν η αρχή, με τον Λαμέλα να το επαναλαμβάνει πέρυσι, στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, όπου οι spurs ηττήθηκαν με 2-1 από την Άρσεναλ.


Το γκολ αυτό ψηφίστηκε ως το καλύτερο της Premier League για την προηγούμενη σεζόν, και έπειτα ο Λαμέλα δεν σημείωσε άλλο. Αποχώρησε, εδρεύει στην Ισπανία και επιχειρεί να βρει την διάρκεια που ποτέ δεν συνάντησε, ή… γνώρισε αλλά δεν θέλησε να έρθει σε επαφή μαζί της…

Θα δώσει λοιπόν ο Έρικ Λαμέλα συνέχεια στο εντυπωσιακό του ντεμπούτο; Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα, και η «διάρκεια» δείχνει να του χαμογελά για πρώτη φορά…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης