Πρόσωπα

Χερόνιμο Μπαράλες: Ο φορ που όλοι παραδέχονται αλλά συνεχίζουν να… απαξιούν

Χερόνιμο Μπαράλες: Ο φορ που όλοι παραδέχονται αλλά συνεχίζουν να… απαξιούν

Ο Χερόνιμο Μπαράλες, ο ηγέτης του Αστέρα Τρίπολης, αποδεικνύει την αξία του χρόνο με τον χρόνο όμως για κάποιους δεν θα είναι ποτέ αρκετά καλός...

Σχετικά Άρθρα

Ο Αστέρας Τρίπολης πέφτει σιγά σιγά κι εκείνος στη σουπερλιγκάτη μάχη της νέας σεζόν – όταν επιτέλους αποφασιστεί η έναρξη του πρωταθλήματος. Ένα από τα βασικά όπλα που θα έχει για ακόμη μία χρονιά στο πλάι του, είναι φυσικά ο Χερόνιμο Μπαράλες. Ο Αργεντινός επιθετικός ετοιμάζεται να φορέσει για πέμπτη φορά στην καριέρα του τα «κιτρινομπλέ» και να αποδείξει ξανά την αξία του!

Την περασμένη χρονιά φάνηκε από το ξεκίνημα πως το όνομά του θα γραφτεί ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος, σημειώνοντας 4 τέρματα ήδη από τα πρώτα πέντε ματς. Βέβαια αυτή ήταν μόνο η αρχή καθώς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα κατάφερε να φτάσει τα 10, τερματίζοντας με τον ίδιο αριθμό γκολ με τους Κάρολ Σφιντέρσκι και Τάσο Δουβίκα στο top 6 των πρώτων σκόρερ – στην κορυφή της λίστας βρέθηκε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με 22!

Πέρα από τους αριθμούς ο Μπαράλες αποπνέει έναν αέρα κυριαρχίας σε γενικές γραμμές. Η κορμοστασιά του και ο δυνατός τρόπος παιξίματός του θα μπορούσε να πει κανείς πως θυμίζει αθλητή ράγκμπι, η παρουσία του σε κάθε επικίνδυνη φάση της ομάδας του είναι κάτι το δεδομένο, ενώ δεν του είναι διόλου δύσκολο να ηγηθεί των παικτών του – όπως θα έκανε άλλωστε ένας αρχηγός!

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ЁϠ- SԅсӠԑɐϋǓ (֙ԏÑVɁ: әԇчӠć̇ԑϐϕˏӠ/ EUROKINISSI)

Η ειδοποιός διαφορά με άλλους φορ είναι όμως ξεχωριστή κουβέντα. Ο 34χρονος δεν είναι γνωστός ως ο «γκολτζής» κάποιας ομάδας του big 4 και βασικά μπορεί και να μην ήθελε να είναι.

Γενικότερα από πλευράς των υποθετικά μεγαλύτερων ελληνικών συλλόγων παρατηρείται ένα «σνομπάρισμα» προς το πρόσωπό του. Η αιτία παραμένει και θα παραμείνει άγνωστη, αν και ο Αργεντινός θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει την πρώτη ή δεύτερη επιλογή σε κάποια από αυτές. Δεν είναι διόλου τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι κατά τη δεύτερη θητεία του τη σεζόν 2014-2015 ο ίδιος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα (17 γκολ), με την ομάδα να τερματίζει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Όπως και να ‘χει η αξία του Μπαράλες είναι κάτι δεδομένο και αναγνωρισμένο από όλους. Το συμβόλαιό του με τους Αρκάδες λήγει το επόμενο καλοκαίρι (2022) και ο ίδιος βρίσκεται σε μια ηλικία που έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν επιθυμεί να συνεχίζει την ήρεμη ζωή του ή να «ξεριζωθεί» από την Τρίπολη και να ψάξει ίσως μία από τις τελευταίες περιπέτειες της καριέρας του.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης