Πρόσωπα

Ρούμπεν Σεμέδο: Ιστορία του, αμαρτίες του, λάθη του μεγάλα...

Ρούμπεν Σεμέδο: Ιστορία του, αμαρτίες του, λάθη του μεγάλα...
Ένοχος κατ’ εξακολούθηση ή “θύμα πλεκτάνης”. Όπως και να ‘χει η καριέρα του Ρούμπεν Σεμέδο απασχόλησε περισσότερο την κοινή γνώμη για τα εξαγωνιστικά παρά τα αγωνιστικά του πεπραγμένα.
Σχετικά Άρθρα

Η νέα κατηγορία, αυτή τη φορά για τον βιασμό 17χρονης ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα των ανδραγαθημάτων του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμέδο. Ο οποίος πριν ένα χρόνο δήλωνε πως “έκλαψα πολλές νύχτες μόνο μου, μακριά από τα βλέμματα άλλων” και πως “δεν μπορούσα να κοιμηθώ τις νύχτες αφού σκεφτόμουν συνεχώς την οικογένεια και τα παιδιά μου” αλλά το περιβόητο “νέο ξεκίνημα αφήνοντας πίσω τα παλιά και τα λάθη μου” φαίνεται πως δεν ήρθε ούτε στον Ολυμπιακό.

Ο γόνος μεταναστών από το Πράσινο Ακρωτήριο στην φτωχική περιοχή Αμαδόρα στα περίχωρα της Λισσαβόνας βίωσε από μικρός τη σκληρή πλευρά της ζωής. Ο πατέρας του μπήκε φυλακή όταν ο Σεμέδο ήταν 5 ετών και έκανε πάνω από δέκα χρόνια να τον δει και μεγάλωσε, όσο η μητέρα του δούλευε ως καθαρίστρια από τα αξημέρωτα, στις φαβέλες της Λισσαβόνας μαζί με την αδερφή του.

Κάποια χρόνια αργότερα, δε, και ενώ μπροστά του ανοιγόταν ο δρόμος της διαφυγής μέσα από το ποδόσφαιρο, θα ακολουθούσε δυστυχώς τ’ αχνάρια του πατέρα του.

Λίγους μήνες μετά την μετακίνησή του προς 13 εκατομμύρια ευρώ από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στη Βιγιαρεάλ το καλοκαίρι του 2017 άρχισαν τα προβλήματα. Τι κι αν τον ακολουθούσε η φήμη του “Πορτογάλου Ρίο Φέρντιναντ” ή του “κλώνου του Πέπε” ο Σεμέδο έκανε το πρώτο από τα πολλά συνεχόμενα λάθη. Τον Οκτώβριο του 2017 κατηγορήθηκε ότι σε συμπλοκή σε κλαμπ έσπασε ένα μπουκάλι στο κεφάλι θαμώνα. Η ιστορία δεν πήρε διαστάσεις μέχρι που ένα μήνα αργότερα δόθηκε συνέχεια. Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Las Provincias τον Νοέμβριο του 2017 ο Σεμέδο απείλησε υπάλληλο άλλου κλαμπ τις πρώτες πρωινές ώρες μετά από διαφωνία. Όπως ανέφερε το κατηγορητήριο ζήτησε από τον υπάλληλο να καλέσει την ασφάλεια του μαγαζιού και όταν αυτός πήρε την αστυνομία του επιτέθηκε και τον απείλησε πως “θα έρθω να σε βρω”. Και το έκανε δύο μήνες αργότερα…

Η πρώτη ποινή και η εγγύηση

Ο υπάλληλος δικαιώθηκε -ερήμην του Σεμέδο- στο δικαστήριο που επέβαλε στον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή απαγόρευση του να πλησιάζει το συγκεκριμένο κλαμπ σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων ενώ ο παίκτης πλήρωσε 30.000 ευρώ εγγύηση για να γλιτώσει τη… στενή. Η εξέλιξη αυτή μάλλον εξόργισε τον Σεμέδο που έψαχνε για “ρεβάνς”. Ενώ λοιπόν από τον Δεκέμβριο του 2017 βρισκόταν εκτός δράσης λόγω τραυματισμού τον Ιανουάριο του 2018 κατηγορήθηκε για: Σωματική επίθεση, απαγωγή, απόπειρα δολοφονίας, ληστεία και παράνομη οπλοκατοχή!

Τι είχε συμβεί όπως αποκαλύφθηκε στη δίκη που έλαβε χώρα στην πόλη Γίρια τέλη Φεβρουαρίου 2018 και έκρινε τον Σεμέδο προφυλακιστέο και τον κράτησε από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο του 2018 στο Centro Penitenciario de Picassent, δηλαδή σε φυλακές έξω από τη Βαλένθια;

σεμεδο_φυλακη.jpg

Ο Σεμέδο λοιπόν σύμφωνα με το κατηγορητήριο μαζί με τον ανηψιό του και έναν φίλο του (οι οποίοι αν και κατηγορήθηκαν για συνέργεια γλίτωσαν τη φυλακή) ένα βράδυ του Γενάρη του 2018 πήγε στο σπίτι του υπάλληλου του κλαμπ με τον οποίο είχε τσακωθεί λίγους μήνες πριν, τον απήγαγε με την απειλή ροπάλων μπέιζμπολ, τον πήγε στο δικό του σπίτι στην περιοχή Torre en Conill στα περίχωρα της Βαλένθια όπου αρχικά τον έδεσε, τον απείλησε ότι θα του κόψει δάχτυλα χεριού και πυροβόλησε δύο φορές για εκφοβισμό. Αφού τον έδεσε πήγε ξανά στο σπίτι του υπάλληλου και έκλεψε 24.000 ευρώ σε μετρητά, κομπιούτερ και άλλα τιμαλφή!

"Θύμα πλεκτάνης"

Όπως ήταν φυσικό δεν θα μπορούσε να γλιτώσει από όλα τα παραπάνω. Η υπεράσπιση υποστήριξε πως “πήγε στο σπίτι του υπάλληλου για να πάρει πίσω χρήματα που ο Σεμέδο του είχε δανείσει”, ο ατζέντης του παίκτη δήλωσε σε συνέντευξη πως ο πελάτης του ήταν “θύμα πλεκτάνης με οικονομικά κίνητρα” και πως “ναι μεν δεν αντέδρασε σωστά αλλά αυτός ήταν ο θύμα” όπως και ότι “ουδέποτε ενεπλάκη σε όσα τον κατηγορούν, ούτε απήγαγε, ούτε βασάνισε, ούτε του ανήκει το όπλο παρότι το βρήκαν στο σπίτι του”.

Το δικαστήριο της Γίρια έκρινε τον Σεμέδο ένοχο και του επέβαλε προσωρινή κράτηση 140 ημερών. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή τον επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο τότε προπονητής του στη Βιγιαρεάλ Μαρσελίνο και ο τότε αρχηγός της ομάδας Ντάνι Παρέχο!

Η ομάδα του φυσικά τον έθεσε αυτομάτως εκτός, σταμάτησε να τον πληρώνει για όσο διάστημα έμεινε στη φυλακή και με την πρώτη ευκαιρία τον έδωσε δανεικό στην Ουέσκα όταν βγήκε από τη φυλακή τον Ιούλιο του 2018.


Ερχόμενος στον Ολυμπιακό το 2019 προσπάθησε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα αλλά το παρελθόν δεν τον άφηνε σε ησυχία. Τον Ιούλιο του 2020 το ποινικό δικαστήριο στην Ισπανία του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών και απαγόρευση εισόδου στη χώρα έως το 2028 κάτι που επέδρασε αρνητικά όταν πρόσφατα τέθηκε θέμα μετακίνησής του από τους ερυθρόλευκους στην αγγλική Γουλβς. Τέσσερις μήνες αργότερα, δε, τον Νοέμβριο του 2020 και ενώ η Ελλάδα βρισκόταν σε καθεστώς καραντίνας λόγω του κορονοϊού το όνομα του Σεμέδο ενεπλάκη σύμφωνα με δημοσιεύματα μαζί με αυτά των Ρανζέλοβιτς και Μπρούνο σε “πάρτυ” που οργανώθηκε σε roof garden ξενοδοχείου της Λεωφόρου Συγγρού. Κάτι που είναι πταίσμα μπροστά στην τελευταία κατηγορία…

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης