Πρόσωπα

Αντουάν Γκριεζμάν – Μπαρτσελόνα: Μία σχέση που δεν οδήγησε… πουθενά!

Αντουάν Γκριεζμάν – Μπαρτσελόνα: Μία σχέση που δεν οδήγησε… πουθενά!

Και οι δύο, στην αρχή, το ήθελαν πολύ. Το κατάφεραν αλλά η κατάληξη ήταν μοιραία. Ο Αντουάν Γκριεζμάν επέστρεψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και επισφραγίστηκε ως μία από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές της Μπαρτσελόνα. Το BN Sports σας παρουσιάζει το «μαύρο κουτί» αυτής της διετίας.

Σχετικά Άρθρα

Καλοκαίρι του 2019. Ο Αντουάν Γκριεζμάν πρωταγωνιστεί στο μεταγραφικό σήριαλ της περιόδου, καθώς η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να τον αποκτήσει από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Από τη μία η τεράστια ρήτρα του ποδοσφαιριστή, από την άλλη η ανάγκη για ενίσχυση των «μπλαουγκράνα» και στη μέση η επιθυμία του ίδιου να πάει στην Βαρκελώνη.

Τελικά, με 120 εκατ. ευρώ, η Μπαρτσελόνα «σπάει» την ρήτρα του Γάλλου επιθετικού και τον κάνει δικό της. Μία μεταγραφή που έφερε ενθουσιασμό και στις δύο πλευρές για λίγες, μόνο μέρες. Λίγο το «ξενέρωμα» του Λιονέλ Μέσι που δεν αποκτήθηκε ο Νεϊμάρ, λίγο η κατάσταση στην ομάδα, δεν ήταν δύσκολο να έρθει η ολική ρήξη του διεθνή άσου με τους οπαδούς της.

Ελάχιστη προσφορά για τα εκατομμύρια που δόθηκαν, τεράστιες απαιτήσεις που δεν καλύφθηκαν και το «κερασάκι» στην τούρτα, η αποχώρηση του Μέσι που τον έφερε στο στόχαστρο. Ο Αντουάν Γκριεζμάν θέλει να κλείσει την παρένθεση, επιστρέφοντας στο «σπίτι» του.

Προβλήματα πριν καν… αποκτηθεί!

Με 133 γκολ σε 257 συμμετοχές και τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 (θεωρήθηκε αδικημένος και για την «Χρυσή Μπάλα» καθώς είχε κατακτήσει και το Europa League), δεν θα υπήρχε ομάδα που να μην ήθελε τον Αντουάν Γκριεζμάν. Η ρήτρα του ήταν στα 120 εκατ. ευρώ και μόνο έτσι, θα τον παραχωρούσε η Ατλέτικο Μαδρίτης, συν το τεράστιο συμβόλαιό του.

Η Μπαρτσελόνα τον ήθελε αρκετά. Ήταν από τους πρώτους στόχους, όμως ο Νεϊμάρ ήταν στην κορυφή της λίστας. Αυτόν ήθελε να φέρει στην Βαρκελώνη η ομάδα, όμως η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έριχνε τις απαιτήσεις της, οποίες ήταν κοντά στα 200 εκατ. ευρώ. Η επιλογή του Γάλλου άσου από τον Βραζιλιάνο, έφερε τριγμούς στο εσωτερικό των «μπλαουγκράνα», ειδικά με τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός αστέρας θα ήθελε πίσω στην Μπαρτσελόνα τον Νεϊμάρ και θεωρεί πως δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις για να υλοποιηθεί η επιθυμία του. Δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κακή σχέση των δύο ποδοσφαιριστών και δυσκολία του Γάλλου στην προσαρμογή.

Οικονομικό… χάος με επίκεντρο τον Γάλλο

Το 2017/18, η Μπαρτσελόνα δαπάνησε 270 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει του Φιλίπε Κοουτίνιο και Ουσμάν Ντεμπελέ. Αμφότεροι, είχαν τον ρόλο της διαδοχής του Νεϊμάρ, ο οποίος είχε φέρει στα ταμεία του συλλόγου το ποσό των 222 εκατ. ευρώ. Αυτή την ισορροπία, ουσιαστικά «χάλασε» η απόκτηση του Αντουάν Γκριεζμάν. Τα 120 εκατ. ευρώ παρέμειναν «ανοιχτά» δίχως να υπάρξουν πωλήσεις που να μειώσουν τα έξοδα.

Είναι μία από τις κινήσεις που ευθύνονται για το οικονομικό χάος στο οποίο βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. Ταυτόχρονα, η προσφορά του στον αγωνιστικό χώρο ήταν ελάχιστη. Από την μία επηρεασμένος από τα εξωαγωνιστικά ζητήματα, από την άλλη το βαρύ κλίμα στα αποδυτήρια και στη μέση, η «λάθος» θέση που έπαιζε. Μόλις 35 γκολ σε 105 συμμετοχές, ήταν ένας αρκετά «φτωχός» απολογισμός για έναν ποδοσφαιριστή των 120 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, οι σχέσεις του με τον Λιονέλ Μέσι παρέμεναν «ψυχρές», ακόμα και με την έλευση του Ρόναλντ Κούμαν.

Το «κερασάκι» στην τούρτα με την αποχώρηση του Μέσι…

Το γεγονός πως δεν τα πήγαινε καλά με τον Μέσι, τον έθετε στο περιθώριο. Ο κόσμος δεν τον έβλεπε με «καλό» μάτι και η αποχώρηση του Λουίς Σουάρες, το περασμένο καλοκαίρι, επιδείνωσε τα πράγματα. Ακόμα και στον αγωνιστικό χώρο, οι δύο ποδοσφαιριστές δεν είχαν την απαραίτητη χημεία. Μερικά «ξεσπάσματα» του Γάλλου δεν ήταν αρκετά για να αντιστρέψουν το κλίμα.

Το «κερασάκι» μπήκε, όταν αποχώρησε ο Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα. Τα οικονομικά του συλλόγου δεν επέτρεπαν στον Αργεντινό αστέρα να παραμείνει στην ομάδα της καρδιάς του και εκείνος πήρε τον δρόμο για το Παρίσι, έπειτα από μία ολόκληρη καριέρα στους «μπλαουγκράνα». Με την μεταγραφή του Γκριεζμάν να είναι μέσα στα «κόκκινα» του ισολογισμού, ο ίδιος θεωρήθηκε… υπαίτιος της αποχώρησης του Μέσι.

Ο κόσμος στράφηκε (και) εναντίον του για το θέμα του Αργεντίνου, με αποτέλεσμα να νιώθει ανεπιθύμητος. Ταυτόχρονα, τα λίγα πράγματα που πρόσφερε, τον έφεραν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα η αποχώρηση να δείχνει… μονόδρομος. Έτσι, φτάνουμε στην τελευταία μέρα των μεταγραφών. 23:59 ο Γάλλος επιστρέφει επίσημα στην Ατλέτικο Μαδρίτης ως δανεικός με οψιόν στα… 40 εκατ. ευρώ.

Η παρένθεση κλείνει για τον ίδιο. Μία απόφαση που από ζωής, έγινε εφιάλτης. Δεν έζησε το όνειρο που θα ήθελε ο ίδιος. Δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη όταν πίεζε την Ατλέτικο για να φύγει το 2019. Πλέον, έχει την ευκαιρία να… αντιστρέψει την καριέρα του και να επιστρέψει στις υψηλές πτήσεις.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης