Πρόσωπα

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης πρέπει να (ξανά)γεννηθεί μέσα από τις «στάχτες» του…

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης πρέπει να (ξανά)γεννηθεί μέσα από τις «στάχτες» του…

Μπορεί να ξεπετάχτηκε από το πουθενά αλλά είδε το άστρο του να σβήνει πριν καν… φωτίσει. Το BN Sports κάνει μία αναδρομή στον ένα χρόνο που άλλαξαν όλα στο μυαλό του Γιώργου Βαγιαννίδη.

Σχετικά Άρθρα

«Είναι ένας παίκτης που σίγουρα θα πρέπει να προσαρμοστεί στους πολύ υψηλότερους ρυθμούς του επαγγελματικού και του ιταλικού ποδοσφαίρου, αλλά και ο οποίος έχει όλα όσα χρειάζεται για να καταπλήξει τον Κοντέ». Αυτό είναι ένας μέρος από το αφιέρωμα της «tuttomercatoweb», όταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας, μετακόμισε στο Μιλάνο και συγκεκριμένα, στην Ίντερ.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης είδε το «όνειρο» του εξωτερικού να γίνεται εφιάλτης μέσα σε μία σεζόν και το αποτέλεσμα, να είναι η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. Στην ομάδα, όπου εξελίχθηκε σε ένα από τα κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης και παραλίγο, να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πλέον, επαναπατρίζεται για να κάνει το αυτό που δεν έκανε πριν. Να καθιερωθεί.

Δεν παράκουσε ποτέ τους γονείς του…

Η πρόταση της Ίντερ δεν ήταν η πρώτη που είχε έρθει από το εξωτερικό για τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Το ταλέντο του φαινόταν από τα 15 του, όταν έκανε απίστευτα πράγματα στην ακαδημία του Παναθηναϊκού. Ήταν ένα ατόφιο ταλέντο που σιγά-σιγά θα άνοιγε τα φτερά του για να πρωταγωνιστήσει. Συγκεκριμένα, η Πόρτο ήταν η πρώτη που έκανε επίσημη πρόταση και πρόλαβε τις Παρί Σεν Ζερμέν και… Ίντερ.

Η απάντηση ήρθε από τους… γονείς. «Πρώτα θα τελειώσει το σχολείο…». Ο μικρός Γιώργος τους άκουσε. Γενικά δεν έφερνε αντιρρήσεις και σεβόταν τις αποφάσεις των δικών του. Έτσι, συνέχισε να δουλεύει με το «τριφύλλι» με την πρώτη ομάδα να μοιάζει πιο κοντά από ποτέ. Μόλις πάτησε τα 18, ο Γιώργος Δώνης τον συμπεριέλαβε με τους άνδρες και κάπως έτσι, έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.

vagiannidis-1-1024x576.jpg

Το (μοναδικό) ματς που έδωσε το… έναυσμα!

Το ταλέντο του ήταν αναμφίβολο. Εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και ένα φουλ μπακ που έκανε για… όλα. Τόσο αμυντικά όσο και για την επίθεση. Έτσι, με πολλές ομάδες να έχουν στήσει… «καρτέρι», ο Γιώργος Δώνης του δίνει το επαγγελματικό ντεμπούτο κόντρα στον Παναιτωλικό, στις 16 Φεβρουαρίου του 2020. Σε 61 λεπτά συμμετοχής, έδειξε στο γήπεδο όσα δεν έχουν κάνει πολύ πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές από εκείνον.

Χρειάστηκε μόλις 23 λεπτά για να βρει για πρώτη φορά δίχτυα και άλλα 17 για να μοιράσει την πρώτη του ασίστ. Στο τελευταίο σφύριγμα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 και ο υπερταλαντούχος φουλ μπακ αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης. Ένα ονειρικό ντεμπούτο, που έκανε τους Πράσινους να τρίβουν τα χέρια τους για το νέο project.

Βέβαια, δεν κατάλαβαν πως αυτή η εμφάνιση, ήταν το πράσινο «φως» στις ομάδες που τον ήθελαν για να κάνουν την κίνησή του. Μέσα σε αυτές ήταν και ο… ΠΑΟΚ αλλά και η Μονακό. Ταυτόχρονα, η Μαρσέιγ προσπάθησε από πριν το ντεμπούτο, να προετοιμάσει το έδαφος. Τελικά, νικήτρια βγήκε η Ίντερ.

Λάθος διαχείριση από ομάδα αλλά και από… παίκτη!

Όταν έφτασε η στιγμή της ανανέωσης του συμβολαίου του, όλα πήγαν… λάθος. Από όλες τις μεριές. Η αρχή έγινε με την καθυστερημένη πρόταση από την πλευρά του Παναθηναϊκού, καθώς περίμενε να δει πρώτα τον νεαρό εν δράση με την πρώτη ομάδα και να μην εμπιστευτεί τα έξι γκολ σε 39 συμμετοχές με την Κ19.

Έστω και αργοπορημένα, ο Γιάννης Αλαφούζος προχώρησε σε δύο ραντεβού με τον ποδοσφαιριστή και την οικογένεια του. Η πρόταση ήταν για τρία χρόνια με απολαβές 180 χιλιάδες ευρώ ετησίως αλλά και σίγουρο χρόνο συμμετοχής. Η πανδημία λόγω του κορωνοϊού έφερε αρκετές αναβολές, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες προτάσεις να φτάνουν στα χέρια του ποδοσφαιριστή.

Έτσι, όταν έφτασε η στιγμή ο Αλαφούζος να κάνει νέο ραντεβού, ο νεαρός άσος είχε πάρει την απόφασή του. Δεν ήθελε να συνεχίσει στους Πράσινους και πλέον, κοιτούσε για τις προτάσεις του εξωτερικού. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να τον μεταπείσει, όμως όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Ο Έλληνας φουλ μπακ μπορεί να είχε σίγουρο χρόνο συμμετοχής στην Ελλάδα, όμως αποφάσισε να αποχωρήσει.

Το «παραμύθι» της Ίντερ δεν είχε αίσιο τέλος…

Ο υπερταλαντούχος άσος μπήκε στο αεροπλάνο γεμάτος αισιοδοξία και όνειρα για την Ίντερ. Είχε ακούσει τρομερά λόγια και όλα έδειχναν πως μία τεράστια καριέρα έχει ξεκινήσει. Οι «νερατζούρι» τον ενσωμάτωσαν στην Πριμαβέρα, όμως το πλάνο ήταν να δοθεί δανεικός σε ομάδα πρώτης κατηγορίας. Η Σιντ Τρούιντεν ήταν η εκλεκτή. Το βελγικό πρωτάθλημα θα ήταν το κατάλληλο για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή.

vagiannidis-scaled-e1601565296844-1280x720.jpg

Κάτι που τελικάδιαψεύσθηκε. Ο 19χρονος φουλ μπακ… ξέχασε τι σημαίνει ποδόσφαιρο, αφού μέτρησε όλο και όλο, μόλις δύο λεπτά συμμετοχής (!) σε ολόκληρη την σεζόν. Η μετακόμισή του μετατράπηκε στο απόλυτο φιάσκο, με τον ίδιο να είναι «παγιδευμένος» στο βελγικό πρωτάθλημα και στην συμφωνία των δύο ομάδων για τον δανεισμό του.

Η ΑΕΚ ενδιαφέρθηκε για να τον φέρει πίσω στην Ελλάδα, όμως εκείνος συνέχισε να παλεύει για λίγα λεπτά συμμετοχής στο εξωτερικό, μέχρι που η αλλαγή του μάνατζερ του αλλά και η αξιολόγηση των προβλημάτων, τον έφεραν να ετοιμάζει τις βαλίτσες της επιστροφής στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός, μέσω της Β’ ομάδας, έδειξε πως θα ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να ξαναδημιουργήσει το όνομά του.

vagiia-3.jpg

Πλέον, φοράει ξανά τα Πράσινα και είναι έτοιμος να φωτίσει και πάλι, το άστρο που έσβησε μόνος του. Η εμπειρία του εξωτερικού, είναι ο οδηγός του για να επιβεβαιώσει, πως όντως, ήταν από τα κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης