Πρόσωπα

Τα πέντε παιχνίδια του Μάριο Μάντζουκιτς κόντρα σε ελληνικό αντίπαλο

Τα πέντε παιχνίδια του Μάριο Μάντζουκιτς κόντρα σε ελληνικό αντίπαλο

Ο Κροάτης επιθετικός είχε αντιμετωπίσει αρκετές φορές αντίπαλο από την χώρα μας στην καριέρα του και το BN Sports σας θυμίζει τι πέτυχε

Σχετικά Άρθρα

«Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Μάριο Μάντζουκιτς» ήταν το δημοσίευμα της «Milliyet», το καλοκαίρι του 2020. Ήταν η μοναδική σύνδεση του Μάριο Μάντζουκιτς με το να πάρει μεταγραφή σε ελληνική ομάδα. Δεν θα ήταν, όμως, η πρώτη φορά που θα συνδεόταν με την χώρα μας.

Ο Κροάτης επιθετικός αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του, σε ηλικία 35 ετών και να βάλει τέλος σε μία σπουδαία καριέρα, με αμέτρητες διακρίσεις και ματς. Ανάμεσα σε αυτά, υπάρχουν και πέντε που θα συνάντησε ελληνικό αντίπαλο, είτε σε συλλογικό, είτε σε διεθνή επίπεδο.

Ελλάδα - Κροατία 2-0 (Προκριματικά EURO 2012, 7/10/2011)

Η πρώτη φορά που ο Μάριο Μάντζουκιτς αντιμετώπισε ελληνική ομάδα, ήταν σε επίπεδο εθνικών. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα φιλοξενούσε την Κροατία για τα προκριματικά του EURO 2012, στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Κροάτης επιθετικός είχε ξεκινήσει στην βασική εντεκάδα του Σλάβεν Μπέλιτς. Ωστόσο, η πρώτη του συμμετοχή συνδυάστηκε με ήττα, με την χώρα μας να επικρατεί, με 2-0 χάρη στα γκολ των Σαμαρά και Γκέκα.

Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2 (Όμιλοι Champions League, 16/9/2014)

Τέσσερα χρόνια μετά, στο ίδιο γήπεδο, ο Μάριο Μάντζουκιτς εμφανίστηκε με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Απέναντί του, ο Ολυμπιακός, ο οποίος με μία εντυπωσιακή εμφάνιση, πήρε τη νίκη με 3-2 και ξεκίνησε με το «δεξί» την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Κροάτης άσος είχε μειώσει σε 2-1, στο 38ο λεπτό, τα γκολ των Αφελάι και Μαζουάκου, όμως ο Μήτρογλου τελείωσε την υπόθεση νίκη στο 73’. Ο Γκριεζμάν το μόνο που έκανε ήταν να μειώσει σε 3-2 στο 86’.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ολυμπιακός 4-0 (Όμιλοι Champions League, 26/11/2014)

Η πρώτη νίκη του Μάντζουκιτς, ήρθε και με θρίαμβο. Ο έμπειρος επιθετικός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, όπου αντιμετώπισε ξανά τον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά, στην Ισπανία και το στάδιο της Ατλέτικο. Ο Ραούλ Γκαρσία απλά άνοιξε το σκορ και ο διεθνής άσος αποτελείωσε τους «ερυθρολεύκους». Συγκεκριμένα, πέτυχε χατ-τρικ και έγραψε με δική του σφραγίδα το τελικό 4-0.

Γιουβέντους – Ολυμπιακός 2-0 (Όμιλοι Champions League, 27/09/2017)

Και πάλι ο Ολυμπιακός, βρέθηκε στον δρόμο του έμπειρου ποδοσφαιριστή, αυτή τη φορά, τον πέτυχε με τα χρώματα της Γιουβέντους. Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, ο Μάριο Μάντζουκιτς καταφέρνει να σκοράρει ξανά κόντρα στους «ερυθρόλευκους», φτάνοντας τα πέντε γκολ σε τρεις αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα, πέτυχε το τελικό 2-0 υπέρ του ιταλικού συλλόγου, στο 80ο λεπτό.

Ελλάδα – Κροατία 0-0 (Play off Μουντιάλ 2018, 12/11/2017)

Η τελευταία φορά που ο 35χρονος εξτρέμ βρήκε μπροστά ελληνική ομάδα, ήταν ακριβώς όπως ξεκίνησε. Με την Εθνική Ελλάδας. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των play off για το Μουντιάλ του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας, η χώρας φιλοξένησε την Κροατία με στόχο την ανατροπή του εις βάρους της 4-1 από το πρώτο ματς. Ο Μάντζουκιτς ξεκίνησε βασικός, αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, με το σκορ να μένει στο 0-0 και την Κροατία να περνάει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Να θυμίσουμε πως, οι Κροάτες έφτασαν μέχρι και τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης