Πρόσωπα

Ζαν Πολ Μπελμοντό: Απεβίωσε στα 88 του χρόνια ο θρύλος του γαλλικού κινηματογράφου και εκ των ιδρυτών της Παρί Σεν Ζερμέν!

Ζαν Πολ Μπελμοντό: Απεβίωσε στα 88 του χρόνια ο θρύλος του γαλλικού κινηματογράφου και εκ των ιδρυτών της Παρί Σεν Ζερμέν!

Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό έφυγε από τη ζωή σήμερα (06/09) σε ηλικία 88 ετών και η Παρί Σεν Ζερμέν εξέδωσε ανακοίνωση αποχαιρετώντας τον «ζεν πρεμιέ» του γαλλικού σινεμά και συνιδρυτή του συλλόγου.

Σχετικά Άρθρα

Η είδηση του θανάτου του Ζαν Πολ Μπελμοντό σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά ειδικότερα στον σύλλογο που αγάπησε και αγαπήθηκε, αφού υπήρξε ένας εκ των ιδρυτών της Παρί Σεν Ζερμέν.

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70, ως μέλος της «σπείρας με τα Ροζ Πουκάμισα», μιας ομάδας διάσημων και επιχειρηματιών, συνέβαλε στην ίδρυση του γαλλικού συλλόγου, στις 12 Αυγούστου του 1970.

Χρηματοδότησε και υποστήριξε με κάθε μέσο την ομάδα στα πρώτα της βήματα, έως ότου εδραιώθηκε στην πρώτη κατηγορία, παραμένοντας φίλαθλος της Παρί Σεν Ζερμέν πρώτα και έπειτα του ποδοσφαίρου, αφού το πάθος του βρισκόταν σε άλλο άθλημα!


Ο κινηματογράφος «πρόλαβε» το μποξ!

Αν η μοίρα δεν τον είχε φέρει στο μεγάλο «πανί», θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να είχε διαπρέψει ως πυγμάχος!

Με αθλητικό του είδωλο τον Μαρσέλ Σερντάν, Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή μεσαίων βαρών της δεκαετίας του ’30, ο Μπελμοντό ακολούθησε το ίδιο μονοπάτι στα φοιτητικά του χρόνια, καταγράφοντας μάλιστα 15 επαγγελματικούς αγώνες!

Ωστόσο, ο δρόμος που άνοιξε μέσω της υποκριτικής έκλεισε την «πόρτα» του μποξ, αφού όπως παραδέχτηκε κάποτε ο ίδιος, με αρκετή δόση αυτοσαρκασμού, «δεν μου άρεσε να δέχομαι τόσα χτυπήματα. Πονούσα!»

The Many Faces of Jean-Paul Belmondo | Austin Film Society


Η μεγάλη αγάπη για το τένις και το
Roland Garros

Η καθιέρωση του στη μεγάλη οθόνη έφερε στο προσκήνιο την αγάπη του για το άθλημα του τένις.

Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό, ως μεγάλο αστέρι του κινηματογράφου, είχε ενταχθεί ως το πρώτο VIP μέλος του Roland Garros.

«Το έκανα μόνο για τις κοπέλες στο στάδιο!» ανέφερε ερωτηθείς για την αγάπη του για το άθλημα, χαρίζοντας ακόμη μία μνημειώδη ατάκα.

Ωστόσο, ο στενός δεσμός του με το ομώνυμο γήπεδο φάνηκε από το γεγονός πως ο επίσημος λογαριασμός του Roland Garros στα social media, του αφιέρωσε μία ανάρτηση, αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του.

 

Ο γιος του στράφηκε στη Formula 1

Όπως πολύ σοφά τονίζει ο λαός «το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά».

Υπό αυτή τη σκέψη, ο γιος του Ζαν Πολ Μπελμοντό δεν μπορούσε να ξεφύγει από την αγάπη του πατέρα του για τον αθλητισμό, ακόμα κι αν στράφηκε προς τον μηχανοκίνητο!

Ο 58χρονος πια, Πολ Μπελμοντό, έκανε καριέρα στο συγκεκριμένο τομέα, φτάνοντας μέχρι τις πίστες της Formula 1, αλλά και τους 24ωρους αγώνες του Le Mans (3ος το 2005) και του Ράλι Ντακάρ!
The Worst Drivers In F1 History: Number 16 – Paul Belmondo – the parabolica

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης