Πρόσωπα

Αχμέντ Χασάν: Οι 5+1 στιγμές του «Φαραώ» που λύτρωσαν τον Ολυμπιακό

Αχμέντ Χασάν: Οι 5+1 στιγμές του «Φαραώ» που λύτρωσαν τον Ολυμπιακό

Ο Αιγύπτιος φορ αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό και το BN Sports σας θυμίζει τις πέντε συν ένα καλύτερες στιγμές με τα «ερυθρόλευκα»…

Σχετικά Άρθρα

Ο Αχμέντ Χασάν, έπειτα από ένα χρόνο αφότου αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή από τον Ολυμπιακό, ανοίγει την πόρτα της «εξόδου» για χάρη της Κόνιασπορ. Ο Αιγύπτιος φορ έπαιξε συνολικά για 2,5 χρόνια στον Πειραιά, με δύο δανεισμούς από την Μπράγκα και αγορά το περσινό καλοκαίρι με δύο εκατ. ευρώ.

Ο 28χρονος επιθετικός μπορεί να μην κατάφερε ποτέ να αποτελέσει το βασικό «όπλο» του Ολυμπιακού, λόγω της παρουσίας του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρόσφερε υπερπολύτιμα γκολ για τους «ερυθρόλευκους». Μάτωσε 38 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε όλες τις διοργανώσεις, όμως το BN Sports σας υπενθυμίζει τα έξι από αυτά.

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 1-0 (1η αγωνιστική Champions League 2020/21)

Ίσως και το πιο σημαντικό τέρμα του Αιγύπτιου με τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο την περασμένη σεζόν, με Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο και Μαρσέιγ. Με την τελευταία, ο ελληνικός σύλλογος ήρθε αντιμέτωπος στην πρεμιέρα, στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Αχμέντ Χασάν ήταν εκείνος που χάρισε το τρίποντο στον Ολυμπιακός χάρη σε τρομερή κεφαλιά στο 90ο λεπτό. Ένα τέρμα, που έπαιξε τεράστιο ρόλο για την πρόκριση της ομάδας στους «32» του Europa League, μετά την ήττα με 2-1 στην Γαλλία.

Αϊντχόφεν – Ολυμπιακός 2-1 (Φάση των «32» του Europa League 2020/21)

Σε συνέχεια του αγώνα της Μαρσέιγ, ο Αχμέντ Χασάν έδωσε ακόμα ένα γκολ-πρόκριση. Συγκεκριμένα, με το πρώτο ματς στην φάση των «32» στον Πειραιά, κόντρα στην Αϊντχόφεν, να έχει λήξει με 4-2, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να είναι πίσω στο σκορ, στην ρεβάνς, με 2-0. Ο διεθνής επιθετικός ανέλαβε δράση και με κοντινή προβολή στο 88ο λεπτό, έδωσε το «χρυσό» γκολ που έδωσε και την πρόκριση στον ελληνικό σύλλογο (χάρη στο εκτός έδρας γκολ).

Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0-1 (4η αγωνιστική της Superleague 1 2018/19)

Μπορεί αυτή την φορά να μην είχε να κάνει με πρόκριση, αλλά με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο. Την σεζόν 2018/19, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Superleague 1, ο Ολυμπιακός φιλοξενούταν στην έδρα του Πανιώνιου. Ένα απαιτητικό ματς, το οποίο θα έφερνε δυσκολίες σε κάθε σύλλογο που θα περνούσε. Με το ματς να οδηγείται στο «λευκό» 0-0, ο Χασάν πήρε τον πρώτο λόγο και με τέρμα του στο 92’, χάρισε ένα πολύτιμο διπλό στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ήταν και το παρθενικό του τέρμα με τα «ερυθρόλευκα».

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-1 (23η αγωνιστική της Superleague 1 2019/20)

Από τα ματς που έδωσαν το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, είναι αυτό στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος είχε ήδη δυσκολέψει τους διεκδικητές της κορυφής της Superleague 1 και οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μόνο την νίκη για να αγγίξουν ακόμα περισσότερο το πρωτάθλημα. Ο Αχμέντ Χασάν χρειάστηκε σε ακόμα ένα ματς που ήταν στο 0-0, να δώσει την λύση. Ο Αιγύπτιος άσος εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Βαλμπουενά και με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 91ο λεπτό, δίνοντας για ακόμη μία φορά το τρίποντο.

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννενα 1-0 (17η αγωνιστική της Superleague 1 2020/21)

Για τρίτη σερί σεζόν σε αγώνα πρωταθλήματος, ο Αχμέντ Χασάν έδωσε το παρών την ύστατη στιγμή για τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούσαν τον ΠΑΣ Γιάννενα στον Πειραιά, στο πλαίσιο ενός σερί δύσκολων αγώνων με φόντο την κορυφή. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έβαλε δύσκολα, όμως ο διεθνής φορ μίλησε και πάλι τελευταίος. Έξυπνη σέντρα του Φορτούνη με εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά από τον Χασάν για να νικηθεί ο, εξαιρετικός, Χουτετσιώτης στο 94ο λεπτό και να γίνει το 1-0.

ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακός 1-1 (Ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας 2020/21)

Εκτός από Ευρώπη και πρωτάθλημα, ο Χασάν είχε κάνει τα «μαγικά» του και στο κύπελλο Ελλάδας. Ο 28χρονος άσος ήταν εκείνος που «ξεμπλόκαρε» τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν πίσω στο σκορ με 1-0 στο πρώτο ματς των ημιτελικών κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα, στους «Ζωσιμάδες». Ο Αιγύπτιος φορ με εντυπωσιακό ψαλίδι έκανε το 1-1 στο 73ο λεπτό, δίνοντας προβάδισμά στην ομάδα του Πειραιά, το οποίο ήταν και χρήσιμο για την ρεβάνς στον Πειραιά (3-1).


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης