Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με ήπια άνοδο ξεκίνησε ο γενικός δείκτης, ενώ στις αγορές της Ευρώπης η τάση είναι πτωτική. Μικρές απώλειες για DAX, λίγο μεγαλύτερες για CAC-40. Δεν μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν πολλές μετοχές που να ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά. Άλλωστε και ο τζίρος είναι περιορισμένος. Η ειδησεογραφία είναι περιορισμένη, άρα η πορεία των ξένων αγορών θα μας επηρεάσει. Δε φαίνεται επίσης, οι αγορές της Ευρώπης, να έχουν επηρεαστεί από τη δολοφονική απόπειρα κατά του Τραμπ.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Σας γράψαμε αναλυτικά πριν λίγες μέρες τις αποκοπές που υπάρχουν μέχρι τέλος του μήνα. Σήμερα οι μετοχές της Βογιατζόγλου διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο καθαρό μέρισμα ύψους 0,13775 ευρώ ανά μετοχή, της Ελινόιλ χωρίς το αντίστοιχο ύψους 0,1026 ευρώ ανά μετοχή και της Medicon χωρίς 0,057 ευρώ ανά μετοχή. Μένουν ακόμα άλλες 13 αποκοπές μέχρι τέλος του μήνα. Κάποιες δεν είναι μέρισμα, αλλά επιστροφή κεφαλαίου.

LAMDA: Τεχνικά δείχνει διάθεση για υψηλότερα και όπως ξαναγράψαμε μπορεί να πάρει έως και 1 ευρώ. Με όγκο ξεκίνησε σήμερα και ήπια άνοδο. Στα 7,44 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υποτονικό το άνοιγμα για τις συστημικές. Λίγο καλύτερα έχει ξεκινήσει η Πειραιώς.

ΑΔΜΗΕ: Υπάρχουν κάποια θετικά μηνύματα από Κύπρο, αναφορικά με τη διασύνδεση. Χρηματιστηριακές πηγές ανέφεραν τις προηγούμενες μέρες ότι η πίεση και από την κυβέρνηση έχει ενταθεί. Η αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις και φαίνεται πως επηρεάζουν τη μετοχή, ενώ μέχρι τέλος του μήνα περιμένουμε και τη διάθεση του 20% της Αριάδνη. Με οριακή άνοδο ξεκίνησε η μετοχή.

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ: Φαίνεται πως θα γυρίσει σελίδα αλλά αναμένονται οι τελικές αποφάσεις. Με άνοδο 4,3% στο ξεκίνημα.

ΕΛΠΕ: Ανακοίνωσε εξαγορά ομολόγου που λήγει τον Οκτώβριο ύψους 600 εκατ. ευρώ και το οποίο είχε επιτόκιο μόλις 2% και θα προχωρήσει σε έκδοση νέου, το οποίο θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

ΕΧΑΕ: Δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μετριότητα. Παρά το μεγάλο discount έναντι των ομοειδών, η μετοχή παραμένει στα αζήτητα. Στα 4,8760 ευρώ στο άνοιγμα με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

EPSILON NET: Αν και η δημόσια πρόταση είναι σε εξέλιξη δε βλέπουμε να προσεγγίζει το 90%. Έχει βέβαια ακόμα χρόνο, αλλά εκτός κάποιων πακέτων με τα οποία πήγε το ποσοστό στο 82,24% δεν έχουμε μαζικές αγορές γιατί οι κάτοχοι μετοχών μάλλον τηρούν στάση αναμονής.

LAVIPHARM: Ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή και ενισχύεται 1,09% με καλές συναλλαγές για τα δεδομένα της περιόδου.

ΡΕΤΑΛΙΑ: Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Δεν γίνεται με ελάχιστα τεμάχια οι μετοχές να αλλάζουν αποτίμηση. Στο ξεκίνημα σήμερα με 2 τεμάχια η Χαϊδεμένος πήγε στο -9% και οι Μύλοι Λούλη με ίδιο αριθμό τεμαχίων στο -2,94%.

INTRALOT: Έγραψε νέα υψηλά παρά τις μεγάλες εντολές πώλησης που έβγαιναν. Αυτό βέβαια κάτι δείχνει. Ότι δηλαδή οι αγοραστές κάτι περιμένουν. Σήμερα άνοιξε με απώλειες 1,25% και είναι στα 1,26 ευρώ με τον όγκο να είναι στις 70 χιλ. τεμάχια. Δεν είναι μικρός για ξεκίνημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης