Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επανήλθε πάνω από τις 1.450 μονάδες με τράπεζες και επιλεγμένα blue chips

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επανήλθε πάνω από τις 1.450 μονάδες με τράπεζες και επιλεγμένα blue chips
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η βελτίωση του κλίματος στις αγορές του εξωτερικού, βοήθησε και την εγχώρια αγορά. Αν και το ξεκίνημα ήταν υποτονικό και είδαμε πίεση στις τράπεζες, στη συνέχεια βγήκαν αγοραστές και τελικά η αγορά έκλεισε στο υψηλό ημέρας. Βοήθησε και η έκθεση της HSBC τη μετοχή της Alpha Bank, ενώ ανέκαμψε και η Coca Cola. Το σημαντικό ότι η εβδομάδα τελείωσε με το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη πάνω από τις 1.450 μονάδες και με κέρδη 0,82%. Αρκετά χαμηλός, πάντως, ο τζίρος σήμερα.

ALPHA BANK: Η έκθεση της HSBC, έφερε κίνηση. Αύξησε την τιμή στόχο στα 3 ευρώ και σημειώνει πως είναι αδικαιολόγητα υποτιμημένη η μετοχή. Με βάση το δείκτη P/TBV είναι η φθηνότερη μεταξύ των συστημικών. Με όγκο πάνω από 4,3 εκατ. τεμάχια στα 1,68 ευρώ και στο +2,44%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή κίνηση από Τράπεζα Πειραιώς (+1,58%) και από Eurobank (+1,01%), ενώ υστέρησε η Εθνική και έχασε 1,43%.

ΤΙΤΑΝ: Στα 41 ευρώ από 27 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή η Piraeus Securities που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 37% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η είσοδος της Τitan America στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οδηγεί σε re-rating. Στα 30,95 ευρώ και στο +0,81%

LAMDA: Σε υψηλά 2,5 ετών βρέθηκε σήμερα η μετοχή. Δείχνει πως έχει φύγει πάνω από μία σημαντική αντίσταση και θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 8 ευρώ. Ίδωμεν… Στα 7,43 ευρώ και στο +1,78%.

INTRALOT: Νέα υψηλά από τη μετοχή και έγινε και πακέτο στα 1,29 ευρώ. Στα 1,2760 ευρώ και στο +0,95%.

ΑS COMPANY: Επιστροφή στα γνωστά. Περιμέναμε καλύτερη πορεία, μετά και τις ανακοινώσεις και τις παρουσιάσεις. Έκανε μία κίνηση αλλά στις τελευταίες συνεδριάσεις διολισθαίνει. Χρειάζονται κεφάλαια για να αλλάξει πορεία μία μετοχή. Στα 2,87 ευρώ και στο -1,71%.

ΚΕΚΡΟΨ: Από τις λίγες που ξεχώρισαν από την κατηγορία της μικρής κεφαλαιοποίησης. Η πώληση μετοχών από την Intracom στον κ.Σουρέτη, ίσως να ευθύνεται, αν και δεν αλλάζει κάτι στα θεμελιώδη της. Νομίζουμε πως ο κ.Σουρέτης πάντως πιστεύει στη μετοχή. Για να δούμε αν θα μπορέσει να αλλάξει τα πράγματα. Στα 1,50 ευρώ και στο +6,38%.

MEDICON: Πούλησε ποσοστό 50,9% σε εταιρεία πληροφορικής με ένα τίμημα που μάλλον πρέπει να είναι από τα πιο χαμηλά που έχουν ακουστεί. Φεύγουν εταιρείες σε ιστορικά υψηλά, γίνεται συναλλαγές με EV/EBITDA στη στρατόσφαιρα και αυτή πούλησε το ποσοστό της έναντι 356 χιλ. ευρώ και σε δόσεις! Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2022 πρέπει να πουλήθηκε με EV/EBITDA 2 ή 3 φορές. Γιατί βρε παιδιά;

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Είχε κάνει μεγάλο ράλι και το τελευταίο διάστημα διολισθαίνει. Έχει απομακρυνθεί από τα υψηλά της. Βέβαια όπως έχει ξαναγράψει η στήλη η αποτίμηση που είχε δημιουργηθεί δεν ήταν και τόσο λογική, ειδικά συγκρινόμενη με αυτή της ΕΚΤΕΡ. Πρέπει να δούμε και βελτίωση μεγεθών. Στα 58,4 εκατ. ευρώ πλέον η ΔΟΜΙΚ ενώ στα 47 εκατ. ευρώ είναι της ΕΚΤΕΡ που είχε και εξαιρετική κερδοφορία το 2023.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Δυνατή υποχώρηση σήμερα και με καλό όγκο. Στα 55,5 εκατ. ευρώ η αποτίμηση. Το πρώτο τρίμηνο δεν ήταν καλό, λόγω χρηματοοικονομικών εξόδων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης