Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ψάλτης (CEO της PriceWaterhouseCoopers) - Στο 40% ή 87 δισ. τα προβληματικά δάνεια (NPLs) των ελληνικών τραπεζών το 2014

Ψάλτης (CEO της PriceWaterhouseCoopers) - Στο 40% ή 87 δισ. τα προβληματικά δάνεια (NPLs) των ελληνικών τραπεζών το 2014
Την τρέχουσα περίοδο τα NPLs των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται στα 70 δισ. ή στο 32%
Στο 40% θα ανέλθουν τα προβληματικά δάνεια (NPLs) των ελληνικών τραπεζών το 2014, όπως εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της PriceWaterhouseCoopers στην Ελλάδα, Μάριος Ψάλτης.
Στην τρέχουσα περίοδο τα προβληματικά δάνεια των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται στα 70 δισ. ευρώ, ήτοι στο 32% επί του συνόλου των δανείων ύψους 218,5 δισ. ευρώ.
Μια αύξησή τους στο 40% ισοδυναμεί με διαμόρφωσή τους στα 87 δισ. ευρώ, ήτοι αύξηση κατά 17 δισ. ευρώ από τα τρέχοντα επίπεδα.
Μιλώντας στην εκδήλωση του ΣΕΒ ο κ. Ψάλτης εκτίμησε πως οι ελληνικές τράπεζες είναι σε θέση να απορροφήσουν 9 δισ. ευρώ επιπρόσθετων ζημιών, χωρίς να συνυπολογίζεται το κεφαλαιακό μαξιλάρι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Ο κ. Ψάλτης απηύθυνε έκλληση προς τις τράπεζες να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας κοινής πλατφόρμας διαχείρισης των NPLS, καθώς και την εφαρμογή κοινού κώδικα δεοντολογίας για τη μεταχείριση των υφιστάμενων προβληματικών δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης