Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Υπόθεση ΤΤ - Τέλη Ιουλίου η δίκη του ζεύγους Γριβέα - Βάτσικα για έκδοσή τους στην Ελλάδα - Το βρετανικό δικαστήριο δέχθηκε όλα τα αιτήματά τους

Υπόθεση ΤΤ - Τέλη Ιουλίου η  δίκη του ζεύγους Γριβέα - Βάτσικα για έκδοσή τους στην Ελλάδα - Το βρετανικό δικαστήριο δέχθηκε όλα τα αιτήματά τους
Είναι η τρίτη φορά που οδηγούνται ενώπιον του δικαστηρίου
(upd) Tέλη Ιουλίου θα εκδικαστεί τελικά το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοση του ζεύγους Γριβέα - Βάτσικα στην Ελλάδα, το οποίο σημειωτέον κατηγορείται για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Ειδικότερα, η νέα δίκη στο ειρηνοδικείο του Ουέστμινστερ ορίστηκε για τις 22, 23 και 24 Ιουλίου.
Τα αιτήματα που κατέθεσε η υπεράσπιση του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του, Αναστασίας Βάτσικα,προκειμένου να διεξαχθεί η δίκη το καλοκαίρι, έγιναν δεκτά από το βρετανικό δικαστήριο.
Σήμερα, σημειωτέον, ήταν η τρίτη φορά που το ζεύγος Γριβέα εμφανίστηκε ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου, καθώς τις δύο προηγούμενες φορές η δίκη τους αναβλήθηκε με την αιτιολογία ότι η υπεράσπιση «χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να αναπτύξει τα επιχειρήματά της, ώστε να μην εκδοθούν οι δύο κατηγορούμενοι».
Όσον αφορά τα αιτήματα που κατέθεσε σήμερα ο δικηγόρος του ζεύγους ήταν να ζητηθούν πρόσθετες πληροφορίες-διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές για τα αδικήματα που κατηγορούνται, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες που τους βαραίνουν δεν αποτελούν αδίκημα για τον βρετανικό νόμο.
Επίσης, ζητήθηκε να οριστεί πραγματογνώμονας ο οποίος θα εξετάσει τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, τόσο στην αντρική όσο και στη γυναικεία πτέρυγα, αλλά και να οριστούν δύο πραγματογνώμονες οι οποίοι θα αποφανθούν εάν θα γίνει δίκαιη δίκη. Ο ένας θα είναι καθηγητής δικαίου και θα εξετάσει το νομικό σύστημα της Ελλάδας στο σύνολό της και ο άλλος θα είναι Έλληνας δικηγόρος ο οποίος θα εξετάσει το νομικό πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Τέταρτον, να εξεταστούν οι επιπτώσεις που θα έχει η παράδοση του ζεύγους στις ελληνικές Αρχές για τα δύο ανήλικα παιδιά τους, τα οποία ζουν στη Βρετανία.
Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες από εδώ και πέρα, όλο το διάστημα από σήμερα έως τις 22 Ιουλίου ο δικηγόρος της υπεράσπισης θα συναντηθεί αρκετές φορές με τον δημόσιο κατήγορο, ώστε να εξετάσουν από κοινού την πορεία της υπόθεσης, ενώ όλες οι τυπικές διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 2 Ιουλίου.
Ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, παραδόθηκαν στις βρετανικές Αρχές στις 22 Ιανουαρίου, αφού πρώτα είχε κανονιστεί ραντεβού με την αστυνομία.
Πέρασαν από την αυτόφωρη διαδικασία και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων ήταν η καταβολή 50.000 λιρών, η παράδοση των διαβατηρίων τους και η παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να έχουν ανοικτά τα κινητά τηλέφωνά τους 24 ώρες το 24ωρο και να απαντούν σε κάθε κλήση των βρετανικών Αρχών.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr

Ενώπιον του ειρηνοδικείου του Westminster θα βρεθεί σήμερα το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Το βρετανικό δικαστήριο καλείται να αποφασίσει επί του αιτήματος των ελληνικών αρχών να εκδοθούν στην Ελλάδα.
Σημειώνεται πως είναι η τρίτη φορά που ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγος του, Αναστασία Βάτσικα εμφανίζονται ενώπιο του Βρετανικού δικαστηρίου.
Τις δύο προηγούμενες φορές η δίκη τους αναβλήθηκε καθώς η υπεράσπιση ζήτησε περισσότερο χρόνο προκειμένου να αναπτύξει τα επιχειρήματα της ώστε να μην εκδοθούν οι δύο κατηγορούμενοι».
Στο αίτημα μάλιστα της υπεράσπισης η δίκη να αναβληθεί έως τις 14 Απριλίου, το δικαστήριο απάντησε αρνητικά με το επιχείρημα ότι πρόκειται για μια πολύκροτη υπόθεση για την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν.
Ωστόσο, το δικαστήριο είχε δεχθεί να ελαφρύνει τους περιοριστικούς όρους, με τους οποίους κυκλοφορεί ελεύθερο το ζευγάρι Βρετανία.
Οι Γριβέας, Βάτσικα υποχρεούνται να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα του Κίνγκστον, όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους, μόνο δύο φορές την εβδομάδα αντί για τρεις που προέβλεπε η αρχική απόφαση.
Πάντως, Βρετανός δικηγόρος υποστήριξε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι σε περίπτωση που «οι κατηγορούμενοι δεν δεχθούν να επιστρέψουν από μόνοι τους, όπως είναι και το πιο πιθανό, τότε κατά πάσα πιθανότητα και η σημερινή ακροαματική διαδικασία θα αναβληθεί».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση θα προσπαθήσει να πείσει το δικαστήριο πως είναι αναρμόδιο να κρίνει την υπόθεση με στόχο αυτή να παραπεμφθεί σε άλλη δικαστική αρχή και έτσι να κερδηθεί χρόνος.
Υπενθυμίζεται πως Γριβέας και Βάτσικα είχαν παραδοθεί στις Βρετανικές Αρχές στις 22 Ιανουαρίου. Κατόπιν της διαδικασίας του Αυτοφώρου είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, όπως η καταβολή 50.000 λιρών, η παράδοση των διαβατηρίων τους και η παρουσίαση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

(Πρώτη ενημέρωση 11:49, 24 Φεβρουαρίου 2014)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης