Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί ο Βγενόπουλος του ομίλου Marfin εμφανίζεται πιο αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας;

 Γιατί ο Βγενόπουλος του ομίλου Marfin εμφανίζεται πιο αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας;
Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια αξιόλογη αλλαγή, στην στάση του επικεφαλής του ομίλου Marfin Ανδρέα Βγενόπουλου όσον αφορά την πορεία της οικονομίας.
Τι έχει προβλέψει ο Α. Βγενόπουλος ότι η χώρα στα επόμενα 2 με 4 τρίμηνα θα περάσει σε φάση σταθεροποίησης και ανάκαμψης.

Τα δομικά και βασικά ερωτήματα είναι τρία.
1)Γιατί υπάρχει αυτή η αλλαγή στην προσέγγιση των μελλοντικών εξελίξεων στην οικονομία όταν ο κ Βγενόπουλος ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος με την πορεία της χώρας;
2)Που στηρίζει αυτή του την εκτίμηση ότι δηλαδή σε 2-4 τρίμηνα θα υπάρξει ανάκαμψη;
3)Πόσο συνδυάζεται η πρόβλεψη αυτή με το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης;
Πρωτίστως πρέπει να αναφερθεί ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν είναι ο manager ο οποίος θα ακολουθήσει τακτικές δημοσίων σχέσεων με την εκάστοτε πολιτική εξουσία. Ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις και μάλλον ποτέ δεν θα έχει καλές σχέσεις λόγω αντίληψης και κουλτούρας.
Η αλλαγή στην στάση του Ανδρέα Βγενμόπουλου θα πρέπει να αποδοθεί κυρίως στο ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων υποχρεωτικά θα προχωρήσει καθώς η Τρόικα θα το επιβάλλει ασκώντας ασφυκτική πίεση.
Σε μια τέτοια περίπτωση ο Α. Βγενόπουλος γνωρίζει ότι οι αγορές θα το αντιμετωπίσουν θετικότερα.
Η MIG προετοιμάζεται για τις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις και φαίνεται ότι το σχήμα Veolia – MIG θα είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών στα επικείμενα προς ιδιωτικοποίηση σχήματα.
Ταυτόχρονα ο Α. Βγενόπουλος ξαφνικά δεν άρχισε να τα βλέπει όλα αισιόδοξα αλλά προφανώς θεωρεί ότι μπορεί λόγω της πίεσης που θα ασκήσει η Τρόικα να γίνουν έστω και δειλά βήματα ώστε να αναθερμανθεί η οικονομία που βρίσκεται σε χειμέρια νάρκη…για να χρησιμοποιήσουμε εκλεπτυσμένη επιχειρηματολογία.
Το ζητούμενο είναι αν πριν ξεκινήσει η ανάκαμψη η χώρα περάσει κάποιο σοκ…
Στο ερώτημα αυτό απάντηση θα λάβουμε ίσως τους προσεχείς μήνες…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης