Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Kατά της ΕΚΤ προσέφυγαν 210 Ιταλοί επενδυτές καταγγέλλοντας μυστικά deals κατά το ελληνικό PSI

tags :
Kατά της ΕΚΤ προσέφυγαν 210 Ιταλοί επενδυτές καταγγέλλοντας μυστικά deals κατά το ελληνικό PSI
Οι 210 Ιταλοί επενδυτές ισχυρίζονται πως έχουν υποστεί ζημιές άνω των 12,5 εκατ. ευρώ
Διαψεύδει η ΕΚΤ ότι σχεδίαζε να επιβάλλει ζημιές στους κατόχους ελληνικών ομολόγων το 2012, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο, η ΕΚΤ αρνείται πως κατά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (PSI+), το 2012, υπήρξε μυστική συμφωνία για ανταλλαγή χρέους (debt-swap), κατά την οποία αδίκως θα επιβάλλονταν ζημιές στους ομολογιούχους.
Η ΕΚΤ χαρακτηρίζει απαράδεκτη την αγωγή που κατέθεσαν τουλάχιστον 210 Ιταλοί επενδυτές σε ευρωπαϊκό δικαστήριο, σύμφωνα με την οποία ισχυρίζονται πως έχουν υποστεί ζημιές άνω των 12,5 εκατ. ευρώ.
Οι Ιταλοί επενδυτές επιρρίπτουν ευθύνες στην ΕΚΤ, κάνοντας λόγο για άμεσο και αρνητικό αντίκτυπο από την απόφασή της να αυξήσει το μέγεθος του haircut που επιβλήθηκε το 2012, ως αποτέλεσμα των διαδικασιών για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Οι Ιταλοί επενδυτές κατηγορούν την ΕΚΤ πως τον Φεβρουάριο του 2012 συμφώνησε με την Ελλάδα για μυστική ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων, με άνιση μεταχείριση προς τους κατόχους ελληνικού χρέους.
"Δεν υπήρξε καμία μυστική συμφωνία", διαβεβαίωσε ο Enrico Castellani, δικηγόρος της ΕΚΤ, καταθέτοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο.
"Δεν υπήρξε καμία μυστική και αδιαφανή συμφωνία", τόνισε ο Enrico Castellani.
"Η ΕΚΤ έχει ευθύνες για κακή διαχείριση της κατάστασης", κατέθεσε ενώπιον των δικαστών ο Giangiuseppe Sanna, συνήγορος των Ιταλών επενδυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης