Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ένα πρόσωπο έκπληξη για Πειραιώς, η αποτυχημένη προσπάθεια Θωμόπουλου να τα βρει με τον Σάλλα και οι επιστολές με Nouy

Ένα πρόσωπο έκπληξη για Πειραιώς, η αποτυχημένη προσπάθεια Θωμόπουλου να τα βρει με τον Σάλλα και οι επιστολές με Nouy
Ο Θωμόπουλος αν δεν είχε προκαλέσει τον εμφύλιο πόλεμο τώρα θα ήταν διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς και ο Μιχάλης Σάλλας πρόεδρος της Πειραιώς.
Μπορεί ο SSM ο μόνιμος εποπτικός μηχανισμός να έδωσε παράταση έως τον Οκτώβριο ώστε να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια αλλά στην Πειραιώς είναι αποφασισμένοι – και ορθά – να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα και να κλείσουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου τα ανοικτά διοικητικά ζητήματα.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η εμφάνιση ενός κορυφαίου τραπεζικού στελέχους – εν ενεργεία – αξιόπιστου και φερέγγυου που θεωρητικά θα μπορούσε να αναλάβει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς.
Το πρόσωπο αυτό φαίνεται ότι είναι κοινής αποδοχής τόσο από τον Σάλλα όσο και από τον Paulson και αποτελεί την λύση που χρειάζεται η Πειραιώς, ούσα η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδος.
Μεταξύ όμως του ιδανικού στελέχους και της τελικής επιλογής ή της απόφασης υπάρχει δρόμος…
Και ενώ η Πειραιώς όπως διαπιστώθηκε και στο nomination committee είναι αποφασισμένη να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα… το παρασκήνιο περί την Πειραιώς είναι εντονότατο.
Πρωτίστως να αναφερθεί ότι παρά την διοικητική κρίση η Πειραιώς διοικείται και η εσωτερική διαχείριση κρίνεται αποτελεσματική προφανώς από την αυταπάρνηση των στελεχών της και αυτό θα φανεί και στις επιδόσεις τριμήνου....η τράπεζα δουλεύει και διοικείται....

Ποιο είναι το παρασκήνιο;

1)Ο Άνθιμος Θωμόπουλος μάλλον το έχει μετανιώσει που ήρθε σε κόντρα ή καλύτερα οδήγησε σε εμφύλιο πόλεμο με τον Μιχάλη Σάλλα και επιδίωξε να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της Πειραιώς.
Το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι ότι ο Σάλλας δεν θέλει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον Θωμόπουλο καθώς τον θεωρεί υπαίτιο για ότι έχει διαδραματιστεί στην Πειραιώς.
Ο Θωμόπουλος φέρει ευθύνη – σε μεγάλο βαθμό – για τα όσα έχουν συμβεί στην Πειραιώς ειδικά στο θέμα των σχέσεων με τον Σάλλα και την κόντρα με τον Paulson.
Όμως ο Θωμόπουλος μπορεί να είναι εκτός Πειραιώς αλλά οι σωματοφύλακες που τον φιλούν…είναι της Πειραιώς.
(Είθισται να κάνουν χρήση κάποιων προνομίων τα βασικά στελέχη που αποχωρούν για κάποιο διάστημα)
Ο ίδιος δηλώνει – στο παρελθόν – τουλάχιστον ότι το κεφάλαιο Πειραιώς και Θωμόπουλου έχει κλείσει αλλά αυτό δεν είναι αληθές.  
Ασχολείται και με άλλα ζητήματα όπως την Credicom αλλά συνεχίζει να ασχολείται παρασκηνιακά με την Πειραιώς.
Αυτό ισχύει 100%.
Ο Θωμόπουλος ακόμη και σήμερα υποδαυλίζει τις προσπάθειες ώστε να βρεθεί άμεσα ένα διοικητικό σχήμα που θα αναλάβει την Πειραιώς.
Θα πρέπει να διερευνηθεί γιατί ακόμη και τώρα ο Θωμόπουλος δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια εμπλοκής του στην Πειραιώς.
Γεννάται το ερώτημα σε τι αποσκοπεί;
Η συνέχιση της προσωπικής βεντέτας με τον Σάλλα βλάπτει άμεσα και στρατηγικά την Πειραιώς και όλον τον μηχανισμό λειτουργίας και τους εργαζομένους.
Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και ο Θωμόπουλος θα πρέπει να κατανοήσει ότι ....γέγονε γέγονε ότι έχει γίνει....έχει γίνει.
Η Πειραιώς χρειάζεται λίγες εβδομάδες 3-4 εβδομάδες για να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες της και όχι παρασκηνιακές συγκρούσεις που δεν έχουν κανένα πρακτικό νόημα.
Ο Θωμόπουλος αν δεν είχε προκαλέσει τον εμφύλιο πόλεμο τώρα θα ήταν διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς και ο Μιχάλης Σάλλας πρόεδρος της Πειραιώς.
Αυτός ο εμφύλιος ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος.
Πάντως αυτό που εντυπωσιάζει από όλα αυτά είναι ότι ο Paulson ένας αμερικανός funds managers και μέτοχος σε ένα κορυφαίο hedge funds έχει καταφέρει να είναι προνομιακός συνομιλητής με τον SSM.
(O Paulson ήταν αυτός που "έδωσε" το θέμα της αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς στον SSM)

2)Εν τω μεταξύ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι επιστολές που αντάλλαξαν ο Σάλλας o πρόεδρος της Πειραιώς  με την Nouy του SSM.
Οι επιστολές Σάλλα προς Nouy και Nouy προς Σάλλα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον γιατί…δικαιώνουν σε μεγάλο βαθμό την επιχειρηματολογία Σάλλα.
Να σημειωθεί ότι μέσα στον Σεπτέμβριο του 2016 ο SSM θα κλείσει και όλα τα εκκρεμή ζητήματα...θετικά για την Πειραιώς.

Υποσημειώσεις

Α)Η Πειραιώς θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητες της έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016.
Β)Η Λούκα Κατσέλη θα παραμείνει πρόεδρος της Εθνικής μέχρι εξάντλησης των περιθωρίων, έως ότου δηλαδή βρεθεί ο νέος πρόεδρος.
Γ)Στην Alpha bank δεν θα υπάρξει αλλαγή
Δ)Στην Attica bank στην Γενική Συνέλευση αρχές Σεπτεμβρίου 6/9/2016 θα δούμε τι θα γίνει...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης