Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

UBS: Πουλάνε ευρωπαϊκές μετοχές τα hedge funds

UBS: Πουλάνε ευρωπαϊκές μετοχές τα hedge funds
Τι γρήγορα που αλλάζουν τα πράγματα! Μόλις τον περασμένο μήνα τα hedge funds αγόραζαν τα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2007 και αυτό το μήνα βλέπουμε να πουλάνε με τον υψηλότερο ρυθμό από τον Ιανουάριο του 2009. Αυτό διαπιστώνει στην τελευταία έκθεση της η UBS, στην οποία αναφέρεται στις πωλήσεις που επιδίδονται τα hedge funds τις τελευταίες ημέρες, με τις περισσότερες πωλήσεις μάλιστα να εστιάζονται σε κυκλικές μετοχές, δηλαδή οικονομικά ευαίσθητες.
Η UBS έχει εντοπίσει τους κλάδους εκείνους όπου γίνονται οι μεγαλύτερες συναλλαγές, ενώ και τις περιοχές όπου εμφανίζουν ενδιαφέρον. Οι τηλεπικοινωνίες και οι εταιρείες σιδηρομεταλλευμάτων δεν είχαν την τιμητική τους από την αρχή του μήνα, καθώς οι εκροές από τους κλάδους ξεπέρασαν τους υπολοίπους. Τα προβλήματα των περιφερειακών οικονομιών της ευρωζώνης προβλημάτισαν τα hedge funds βάζοντας στη «μαύρη λίστα» και τον κλάδο εταιρειών κοινής ωφελείας.
Στον αντίποδα, αγαπημένοι κλάδοι των hedge funds ήταν ο κλάδος τροφίμων, ποτών και καπνού, οι πωλήσεις των οποίων έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2008. Στασιμότητα παρατηρήθηκε στους κλάδους των κεφαλαιουχικών αγαθών, οι οποίοι μετά από συνεχείς αγορές τις τελευταίες 15 μονάδες, η δραστηριότητα σταμάτησε από την αρχή του μήνα.
Σημαντική παράμετρος που θα πρέπει να ληφθεί εδώ υπόψη, σύμφωνα με τη UBS είναι ότι το κριτήριο με το οποίο τοποθετούνται τα hedge funds μετατοπίστηκε στο μακροοικονομικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα στην οποία δραστηριοποιούνται οι μετοχές – στόχος, και όχι οι κίνδυνοι του κλάδου που ίσχυε μέχρι πριν από λίγους μήνες.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ενώ μέχρι το τέλος του 2009 οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν ψηλά στις προτιμήσεις των hedge funds, τους τελευταίους μήνες, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, το ενδιαφέρον στην περιοχή έχει μειωθεί. Σημαντικές πωλήσεις παρατηρούνται στην Ισπανία, αλλά και στη Γερμανία, ενώ στη Σουηδία και την Ελβετία το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο.

Analyst
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης