Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με επιπλέον 10% πτώση το ΧΑ ολοκληρώνει την πρώτη φάση της διόρθωσης – Καταλύτης η αναδιάρθρωση ή μη του χρέους

  Με επιπλέον 10% πτώση το ΧΑ ολοκληρώνει την πρώτη φάση της διόρθωσης – Καταλύτης η αναδιάρθρωση ή μη του χρέους
Πιθανότατα στις 1250 με 1300 μονάδες θα ολοκληρωθεί το μεγάλο καθοδικό κύμα που έπληξε το ΧΑ τους τελευταίους μήνες.
Δηλαδή μια πτώση 10% από τα τρέχοντα επίπεδα...
Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική θα δει μπροστά τα 8 ευρώ εκτίμηση που έχει πραγματοποιήσει το www.bankingnews.gr από τον Μάρτιο του 2010 και υποστηρίζει με μεγάλη σταθερότητα.
Ωστόσο όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το πρώτο κύμα εκεί ολοκληρώνει την διόρθωση του...
Βραχυπρόθεσμα μια αντίδραση ή αντιδράσεις είναι αναμενόμενες αλλά δεν θα μεταβάλλουν την τάση που παραμένει καθοδική....
Αν υπάρξει και δεύτερο κύμα θα εξαρτηθεί κυρίως από το αν η χώρα διαψεύσει ή όχι όσους υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους.
Αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε αναδιάρθρωση οι 1250 με 1300 μονάδες μάλλον θα αποτελούν και την ολοκλήρωση του πτωτικού κύκλου.
Αν η Ελλάδα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους τότε το ΧΑ θα υποχωρήσει σε ένα εύρος μεταξύ 850 και 1000 μονάδων.
Οι ξένοι επενδυτές δίνουν τεράστια σημασία στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ή όχι τους ελληνικού χρέους. Είναι ο καταλύτης για το ΧΑ.
Όμως προσοχή οι 1250 με 1300 μονάδες αποτελούν ξεκάθαρα την ολοκλήρωση του καθοδικού κύματος ωστόσο αν υπάρξει αναλαμπή ή αντίδραση δεν θα σημάνει ότι έχει αλλάξει η τάση.
Όπως έχει κατ΄ επανάληψη έχει τονιστεί οι  1250 με 1300 μονάδες περιλαμβάνουν
1)Το ρίσκο χώρας.
Σημειώνεται ότι το ρίσκο χώρας δεν έχει μειωθεί αλλά έχει αυξηθεί και αυτό δεν καταγράφεται μόνο στα CDS 800 μονάδες βάσης αλλά κυρίως στην επενδυτική συμπεριφορά των ξένων επενδυτών που δεν αγγίζουν το ρίσκο χώρας.
Σε κάθε περίπτωση οι ξένοι επενδυτές είναι αποστασιοποιημένοι από το ΧΑ.
2)Στο Λονδίνο είναι απαισιόδοξοι τώρα εκτιμούν ότι η κατάσταση στις αγορές θα επιδεινωθεί και ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα.
Η κρίση χρέους στην Ευρώπη έχει πλέον εξελιχθεί και αρχίζει και αναδύεται ως δομικό και συστημικό πρόβλημα της Ευρώπης.
Η κρίση χρέους είναι μεγαλύτερη από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.
3)Το ευρώ φαίνεται ότι θα υποχωρήσει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα στα 1,10 δολάρια υποστηρίζουν πολλοί και κάποιοι πιο απαισιόδοξοι στο 1 προς 1.
4)Σε ένα τόσο αφιλόξενο περιβάλλον και παρ΄ ότι η ΕΕ κινητοποιείται ώστε να στηρίξει τις αδύναμες χώρες με 750 δις ευρώ είναι ξεκάθαρο ότι οι επενδυτές καθίστανται άκρως συντηρητικοί.
5)Σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι προοπτικές του ΧΑ είναι καθοδικές
Όπως διαφαίνεται ακόμη και αν υπάρξει τεχνικής υφής αντίδραση οι 1250 με 1300 μονάδες φαίνεται να αποτελούν επίπεδα που θα επιχειρήσει να τα αγγίξει το ΧΑ.
Το επόμενο ερώτημα είναι χωρίς αντίδραση;
Η αντίδραση δεν θα αλλάξει τα δεδομένα και στις 1550 με 1600  μονάδες να ανέλθει το ΧΑ θα υποχωρήσει προς τις 1250 με 1300 μονάδες.
6)Αν η χώρα ακολουθήσει τον δρόμο της αναδιάρθρωσης το ΧΑ θα κινηθεί προς τις 850 μονάδες.
Αν αντιθέτως αποδειχτεί ότι η οικονομία μπορεί να τα καταφέρει και το Φθινόπωρο  δεν θα είναι κατάμαυρο όπως πολλοί αναμένουν η αγορά θα αρχίζει πολύ αργά να ανακάμπτει.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης