Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο; Η άρση της αναστολής της διαπραγμάτευσης δεν θα έρθει νωρίτερα – αν έρθει – από τα τέλη Σεπτεμβρίου – Με τις καταθέσεις ή άλλες συναλλαγές θα υπάρξει πρόβλημα;

  Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο; Η άρση της αναστολής της διαπραγμάτευσης δεν θα έρθει νωρίτερα – αν έρθει – από τα τέλη Σεπτεμβρίου – Με τις καταθέσεις ή άλλες συναλλαγές θα υπάρξει πρόβλημα;
Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Η μετοχή τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης για το λόγο ότι το ΤΤ λόγω δυσμενών συνθηκών δεν μπορεί να ανακοινώσει αποτελέσματα χρήσης 2011.
Το ΤΤ ήταν να ανακοίνωνε αποτελέσματα έως τις 10 Οκτωβρίου.

Όμως κάποιοι ζήτησαν να επισπευστούν οι ανακοινώσεις για την Παρασκευή 31 Αυγούστου χωρίς να έχει λυθεί το πρόβλημα ανακεφαλαιοποίησης του.
Το ΤΤ θα ανακοίνωνε ζημίες 3,7 δις ευρώ, κεφάλια -2,2 δις ευρώ.
Ουσιαστικά το ΤΤ είναι χρεοκοπημένο.
Σήμερα 30 Αυγούστου διαπίστωσαν ότι έκαναν λάθος και το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να μην ανακοινώσει αποτελέσματα το ΤΤ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης η μετοχή.
Με βάση πληροφορίες νωρίτερα από τα τέλη Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρξει άρση της αναστολής της διαπραγμάτευσης.
Μέσα στον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση και η Τρόικα θα συναποφασίσουν τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης ή πώλησης του ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Ωστόσο οι 70 χιλ μέτοχοι του ΤΤ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μέσα στα πιθανά ενδεχόμενα είναι να μην υπάρξει άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης και η τράπεζα εκτός διαπραγμάτευσης να σπάσει σε good και bad bank.
Το www.bankingnews.gr είχε προειδοποιήσει για τις εξελίξεις και ζητήσει να προστατευθούν οι μέτοχοι του ΤΤ.
Για τις λύσεις που θα προκριθούν;
Θα πωληθεί πρώτα η Emporiki και εν συνεχεία εφόσον εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δις ευρώ για να πάρει και το ΤΧΣ τα 25 δις ευρώ ώστε να διαθέτει κεφάλαια για να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και εν συνεχεία θα προχωρήσει η λύση ή της πώλησης ως έχει ή της διάσπασης του ΤΤ σε good και bad bank για να πωληθεί.
Όσον αφορά τις καταθέσεις.
Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Οι καταθέσεις στο Ταχυδρομικό ταμιευτήριο είναι ασφαλείς. Επίσης οι υπόλοιπες συναλλαγές με την τράπεζα θα εκτελούνται κανονικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης