Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σε διπλή κεφαλαιακή ενίσχυση αμκ και ομολογιακό ύψους 1,148 δις ευρώ προχωράει η Marfin - Ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης του 20% της τράπεζας

Σε διπλή κεφαλαιακή ενίσχυση αμκ και ομολογιακό ύψους 1,148 δις  ευρώ προχωράει η Marfin  - Ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης του 20% της τράπεζας
Σε αύξηση κεφαλαίου 488,6 εκατ ευρώ προχωράει η Marfin Popular Bank στην τιμή των 1 ευρώ με discount 29,5% επιβεβαιώνοντας το www.bankingnews.gr.  Επίσης μέσα στο 2011 θα εκδώσει μετατρέψιμες ομολογίες  ύψους 660 εκατ ευρώ υπέρ νέων μετόχων και αποκλεισμό των παλαιών μετόχων με τιμή τα 1,8 ευρώ.  Συνολικά η κεφαλαιακή ενίσχυση της Marfin από το ομολογιακό και την αύξηση κεφαλαίου  θα είναι ύψους 1,148 δις ευρώ. (To www.bankingnews.gr  είχε αναφέρει ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 500 με 600 εκατ ευρώ)
Η τράπεζα θα συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο της  11η Νοεμβρίου, με σκοπό την εξέταση μεταξύ άλλων, θεμάτων κεφαλαιακής δομής της τράπεζας.

Οι εξελίξεις στον όμιλο της Marfin είναι ραγδαίες.
Πρωτίστως προχωράει σε δύο κεφαλαιακές ενισχύσεις. Σε αύξηση 488,6 στην τιμή του 1 ευρώ με discount 29,5% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής στα 1,42 ευρώ. Η αύξηση αυτή χρονικά προσδιορίζεται για τον Δεκέμβριο ή το αργότερο Ιανουάριο.
Ταυτόχρονα προχωράει και στην έκδοση ομολογικού υπερ νέων μετόχων ύψους 660 εκατ ευρώ στην τιμή των 1,8 ευρώ δηλαδή με premium 26,7% από το κλείσιμο.
Τα 660 εκατ ευρώ του ομολογιακού αντιστοιχούν στο 20% της τράπεζας το οποίο δυνητικά θα μπορούσε να διατεθεί σε στρατηγικό επενδυτή.
Ταυτόχρονα με αυτές τις κινήσεις φαίνεται να κλείνει για το ορατό μέλλον τα σχέδια για deal στην Ελλάδα.
Εσχάτως είχαν υπάρξει επαφές με την Πειραιώς και οι αυξήσεις κεφαλαίου που υλοποιούνται μαζί με το ομολογιακό δημιουργούν νέα δεδομένα και προφανώς αποδεικνύουν ότι οι δύο τράπεζες ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους.

Τι αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση

Συγκεκριμένα η Εκτελεστική Επιτροπή προτίθεται να προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με σκοπό την άντληση € 488.6 εκατομμυρίων με έκδοση νέων μετοχών υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία μία νέα μετοχή για κάθε δύο παλαιές με τιμή διάθεσης €1.00 ανά μετοχή. Η προτεινόμενη τιμή έκδοσης θα αντιστοιχεί σε έκπτωση (discount) της τάξεως του 30% στην τιμή κλεισίματος της Marfin Popular Bank της 1ης Νοεμβρίου 2010.
Ταυτόχρονα η Διοίκηση θα προτείνει προς το Διοικητικό Συμβούλιο την έκδοση μετατρέψιμων αξιόγραφων κεφαλαίου (Convertible Capital Securites) με αποκλεισμό του δικαιώματος των παλαιών μετόχων συνολικού ύψους μέχρι του ποσού €660 εκατομμύριων, με ελάχιστη τιμή μετατροπής €1.80 ανά μετοχή. Τα αξιόγραφα αυτά σύμφωνα με τις προθέσεις της Διοίκησης δύναται να διατεθούν σε επιλεγμένους επενδυτές κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι τα τέλη του 2011.
Οι παραπάνω αποφάσεις κατόπιν της έγκρισής τους από το Διοικητικό Συμβούλιο θα υποβληθούν προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.
Σκοπός των προτεινόμενων ενεργειών είναι η περαιτέρω βελτίωση της κεφαλαιακής δομής του Ομίλου με στόχο την ενδυνάμωση της οργανικής ανάπτυξης και τη σταδιακή προσαρμογή στους επερχόμενους κανονισμούς αυξημένων κεφαλαιακών απαιτήσεων της Βασιλείας ΙΙΙ.
Λεπτομέρειες για τις εκδόσεις νέου κεφαλαίου και της διαδικασίας θα ανακοινωθούν μετά την έγκριση των προτάσεων της Διοίκησης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης