Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το επίτευγμα του ΤΤ προπομπός για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα – Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης από την Τρόικα αποτελεί νέο σημείο αναφοράς – Θα υλοποιηθεί και εθελουσία έξοδος

  Το επίτευγμα του ΤΤ προπομπός για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα – Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης από την Τρόικα αποτελεί νέο σημείο αναφοράς – Θα υλοποιηθεί και εθελουσία έξοδος
Μετά από 5,5 ώρες συνεδρίασης με παρευρισκομένους 1200 εργαζομένους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων επισφράγισε την συμφωνία με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η διοίκηση Δεληχάτσιου στον σύλλογο εργαζομένων του ΤΤ συμμετείχε ενεργά και θετικά σε μια διαδικασία διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας των 3220 εργαζομένων, θα προχωρήσει και εθελουσία 250 με 300 εργαζομένων με μέσο κόστος περί τα  75 χιλιάδες ευρώ ενώ θα μειωθούν οι αποδοχές από 10% για τους χαμηλόμισθους έως 50% για τους υψηλόμισθους ή κατά μέσο όρο 30%.
Στην συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων περίπου 600-700 ψήφισαν υπέρ και 300 με 350 κατά της πρότασης.
Όμως η ουσία είναι ότι επήλθε συμφωνία.
Οι εργαζόμενοι από σήμερα ίσως θα ξεκινήσουν να υπογράφουν τις νέες συμβάσεις εργασίας στο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ταυτόχρονα μέσα στις επόμενες 3-4 εβδομάδες θα υλοποιηθεί και εθελουσία έξοδος που θα αφορά από 250 έως 300 εργαζομένους με μέσο κόστος 75 χιλιάδες με βάση πρώτες πληροφορίες.
Η εργασία λοιπόν διασφαλίστηκε στο ΤΤ με την σύμφωνη γνώμη της Τρόικα και η εξέλιξη αυτή αποτελεί προπομπό αποτελεί το νέο σημείο αναφοράς για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Άπαξ και η Τρόικα δέχθηκε την διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά με μειώσεις αποδοχών προφανώς αυτή η νέα παράμετρος θα μπορούσε να αποτελέσει βάση διαπραγμάτευσης για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ο σύλλογος εργαζομένων ζητάει και πρόγραμμα εθελουσίας και με βάση πληροφορίες το ΤΧΣ και το ΥΠΟΙΚ εξετάζουν σοβαρά.
Άρα η διασφάλιση των θέσεων εργασίας με ένα πρόγραμμα εθελουσίας θα είναι το βέλτιστο που θα μπορούσαν να κερδίσουν οι εργαζόμενοι.
Σίγουρα οι αποδοχές μειώθηκαν σημαντικά αλλά τουλάχιστον διασφαλίζεται η εργασία στο ΤΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης