Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's - Όσο η ανάπτυξη ισχυροποιείται, τόσο μειώνονται οι εταιρικές χρεοκοπίες διεθνώς - Θετικές ενδείξεις στην Ευρώπη

tags :
Moody's - Όσο η ανάπτυξη ισχυροποιείται, τόσο μειώνονται οι εταιρικές χρεοκοπίες διεθνώς - Θετικές ενδείξεις στην Ευρώπη
Το 2013 χρεοκόπησαν συνολικά 62 εταιρείες διεθνώς
Μείωση κατέγραψαν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013 οι εταιρικές χρεοκοπίες - σε παγκόσμιο επίπεδο - όπως αποκαλύπτει σε νέα, σημερινή έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Moody's, το ποσοστό των εταιρικών χρεοκοπιών στο τέταρτο τρίμηνο - διεθνώς - υποχώρησε στο 2,6%, από 3% στο αμέσως προηγούμενο - τρίτο - τρίμηνο του 2013.
Να σημειωθεί εδώ πως για το σύνολο του περασμένου έτους, 2013, χρεοκόπησαν συνολικά 62 εταιρείες διεθνώς. Από αυτές, οι 9 χρεοκοπίες πραγματοποιήθηκαν στο τέταρτο τρίμηνο.
"Το ποσοστό των εταιρικών χρεοκοπίων παραμένει κάτω από τον ιστορικό του μέσο όρο, δεδομένων των ισχυρών ισολογισμών των εταιρειών, αλλά και λόγω της άπλετης ρευστότητας που έχει διοχετευθεί στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα", δηλώνει ο Albert Metz, γενικός διευθυντής της Moody's.
Όπως προβλέπει ο ίδιος, εντός του νέου έτους, 2014, οι εταιρικές χρεοκοπίες θα περιοριστούν περαιτέρω, λόγω των αυξημένων προσδοκιών για ισχυροποίηση της ανάπτυξης.
Εστιάζοντας στην Ευρώπη, ο οίκος εξηγεί πως το ποσοστό των εταιρικών χρεοκοπιών υποχώρησε στο 3,4% στο τέταρτο τρίμηνο, από 3,6% στο τρίτο τρίμηνο. Ταυτόχρονα, προβλέπει σημαντική περαιτέρω πτώση - στα επίπεδα του 2,1% - μέχρι τα τέλη του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης