Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σήμα κινδύνου από την World Bank - Η χρόνια ανεργία απειλεί τον ευρωπαϊκό Νότο - Κίνδυνος να χαθεί μια ολόκληρη γενιά...

tags :
Σήμα κινδύνου από την World Bank - Η χρόνια ανεργία απειλεί τον ευρωπαϊκό Νότο - Κίνδυνος να χαθεί μια ολόκληρη γενιά...
Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων προκαλούν επιπλοκές όχι μόνο βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα
Με τον κίνδυνο "μιας χαμένης γενιάς" φλερτάρει επικίνδυνα ο ευρωπαϊκός Νότος, λόγω της χρόνιας ανεργίας, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) Jim Yong Kim.
"Μεταξύ των φαινομένων που μας ανησυχούν περισσότερο είναι και το εξής: Τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων στον ευρωπαϊκό Νότο, καθώς πρόκειται για ένα γεγονός που προκαλεί επιπλοκές όχι μόνο βραχυπρόθεσμα, αλλά και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα", διεμήνυσε ο ισχυρός άντρας της Παγκόσμιας Τράπεζας, μιλώντας από το Davos της Ελβετίας, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
"Πραγματικά, ορισμένες χώρες του Νότου ρισκάρουν για ολόκληρες... χαμένες γενιές. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί τι σημαίνει το να χαθεί μια ολόκληρη γενιά", πρόσθεσε.
Απευθυνόμενος στους ηγέτες διεθνώς, ο Jim Yong Kim, τους προέτρεψε να διδαχθούν από το μοντέλο εργασίας που έχει υιοθετήσει η Ελβετία.
"Σε αρκετές χώρες, υπάρχουν υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα, τα οποία πρέπει να μειωθούν. Ορισμένες χώρες πρέπει να εξετάσουν αποτελεσματικούς τρόπους για την τόνωση της ανάπτυξης και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας", κατέληξε ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης