Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η συμφωνία Ελλάδας – τρόικας στις πρώτες ειδήσεις των Financial Times – «Ξεκλειδώνει» η εκταμίευση της δόσης των 10 δισ. ευρώ

Η συμφωνία Ελλάδας – τρόικας στις πρώτες ειδήσεις των Financial Times – «Ξεκλειδώνει» η εκταμίευση της δόσης των 10 δισ. ευρώ
Αναφορές από το σύνολο του διεθνούς Τύπου
Πρώτη είδηση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης συνιστά η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικα.
Ειδικότερα, η βρετανική εφημερίδα Financial Times, υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα συμφώνησε με την τρόικα μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές που θα επιτρέψουν το ξεκλείδωμα της δόσης των 10 δισ. ευρώ. Για νέα αρχή, μετά από μια ταραχώδη περίοδο έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές θα απελευθερώσουν την αγορά, θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και θα μειώσουν τις τιμές, ενώ ανακοίνωσε μέτρα αποκατάστασης αδικιών που έχουν υποστεί συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες».
Την ίδια ώρα, η Guardian αναφέρεται στη διανομή 500 εκ. ευρώ στις φτωχότερες οικονομικές τάξεις.
 Παράλληλα, η αμερικανική Wall Street Journal διατείνει πως το ποσοστό του πλεονάσματος που έγινε επιτρεπτό από την τρόικα να διοχετευθεί σε προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα ανέρχεται στο 70%. Σημειώνονται επίσης τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας με την περικοπή των συνεισφορών στα συνταξιοδοτικά ταμεία και την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου.
 Επίσης, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αναφέρει πως «μετά από διαπραγματεύσεις επί ένα εξάμηνο η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην επόμενη δανειακή βοήθεια των διεθνών πιστωτών της. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τους εμπειρογνώμονες της τρόικας».
Τέλος, το γερμανικό Focus, στη διαδικτυακή αίσθηση, τονίζει πως «το επιτόκιο για τα ελληνικά ομόλογα μειώνεται αισθητά μετά την εκταμίευση της νέας δανειακής δόσης ύψους δισεκατομμυρίων. Στις αγορές η κατάσταση για τα ελληνικά ομόλογα χαλάρωσε και πάλι σημαντικά χθες, μετά την εκταμίευση νέας δανειακής βοήθειας για την πληττόμενη από κρίση χώρα της ευρωζώνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης