Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Τρία σενάρια για την ρωσο-ουκρανική σύγκρουση και ο αντίκτυπος στις αγορές

JP Morgan: Τρία σενάρια για την ρωσο-ουκρανική σύγκρουση και ο αντίκτυπος στις αγορές
Το θετικό, το μέτριο και το... κακό σενάρο για τις αγορές.... από το μέσωπο της Ρωσίας - Ουκρανίας...
Με την ένταση στην ανατολική Ουκρανία να εξακολουθεί να προκαλεί τριγμούς στις διεθνείς αγορές, η JP Morgan παραθέτει τις δικές της εκτιμήσεις για την εξέλιξη της ρωσο-ουκρανικής διένεξης.
Σε σημερινό της σημείωμα, η JP Morgan παραθέτει τρία σενάρια για το «αύριο» της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης, αλλά και τον αντίκτυπό του στις διεθνείς αγορές:
1.    Aποκλιμάκωση της έντασης, η οποία θα επιφέρει ένα ράλι της τάξης του 15% στις κυριότερες χρηματοπιστωτικές αγορές
2.    Διατήρηση της σύγκρουσης στην επικράτεια της Ουκρανίας και σταδιακή αποστασιοποίηση της Ρωσίας από τους ρωσόφιλους αντάρτες.
Μία τέτοια εξέλιξη, δεν αναμένεται να επιφέρει νέες κυρώσεις, γεγονός πως θα αποκλιμακώσει τις ανησυχίες στον κλάδο της ενέργειας
3.    Κλιμάκωση της έντασης, με την επιβολή νέων κυρώσεων και περαιτέρω αστάθεια στις διεθνείς αγορές  
Σημειώνεται πως εν πολλοίς το μέλλον των σχέσεων της Ρωσίας με τη Δύση θα καθοριστεί τη Τρίτη στη Λευκορωσία, όπου οι ηγέτες της Ρωσίας, της Ουκρτανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιχειρησουν να βρουν την κοινή τομή, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.
Πάντως, η πρόσφατη διένεξη, με αφορμή την "εισβολή" του ρωσικού κομβόι στην ουκρανική επικράτεια επιδεινώνει την κατάσταση, καθώς η Ρωσία ξεκάθαρα παραβίασε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης