Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bild: Σοκαρισμένοι Τσίπρας - Schulz μετά την αυτοψία στη Λέσβο - Γιατί δεν ανοίγει ο φράχτης στον Έβρο

tags :
Bild: Σοκαρισμένοι Τσίπρας - Schulz μετά την αυτοψία στη Λέσβο - Γιατί δεν ανοίγει ο φράχτης στον Έβρο
Η προσφυγική κρίση στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου
Στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης εστιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild, με ανταπόκριση από τη χθεσινή επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στη Λέσβο. «Εδώ το δράμα της προσφυγικής κρίσης (…) είναι ορατό κάθε μέρα. (…).
Οι πολιτικοί δηλώνουν πραγματικά σοκαρισμένοι.
Διότι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια τον πόνο στο ‘hot spot’ της προσφυγικής κρίσης.
Είδαν τις βάρκες να καταφθάνουν και τους πρόσφυγες μέσα στο νερό.
Φάνηκε σαν να μην παρακολουθούν κάθε μέρα τις ειδήσεις. Σαν να μην γνώριζαν τίποτα για τους εκατοντάδες ανθρώπους που έχασαν και συνεχίζουν να χάνουν τη ζωή τους στη Μεσόγειο».
Η ανταποκρίτρια της Bild, που συνόδευε τους δύο άνδρες, αναφέρει ότι ρώτησε τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου γιατί δεν συμφωνεί με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να ανοίξει ο φράχτης στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και να αποκτήσουν έτσι οι πρόσφυγες μια ασφαλή δίοδο.
Όπως σημειώνει η δημοσιογράφος, ο Μάρτιν Σουλτς αγνόησε την ερώτησή της. Αντ’ αυτού απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, επιρρίπτοντας άγνοια σε όσους ζητούν το άνοιγμα του φράχτη, διότι στην περιοχή υπάρχουν ναρκοπέδια και ως εκ τούτου οι άνθρωποι θα σκοτώνονταν εκεί αντί να πνίγονται στη θάλασσα.
Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της Bild, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας βεβαιώνει ότι βάσει ελληνοτουρκικής συμφωνίας του 2003 έγινε αποναρκοθέτηση της περιοχής.
Έπειτα από σχετική επισήμανση της δημοσιογράφου ο Έλληνας πρωθυπουργός αναρωτήθηκε σύμφωνα με την Bild: «Πώς μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η Τουρκία απομάκρυνε όλες τις νάρκες»;
Τέλος, όπως αναφέρει η γερμανική λαϊκή εφημερίδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός επικαλέστηκε τα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αποφασίσει μονομερώς το άνοιγμα του φράχτη στον Έβρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης