Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Το Brexit φέρνει επιθετικές πωλήσεις -10% έως -20% στις μετοχές σε Ευρώπη και Wall

tags :
UBS: Το Brexit φέρνει επιθετικές πωλήσεις -10% έως -20% στις μετοχές σε Ευρώπη και Wall
Τον «οδικό της χάρτη για την επόμενη ημέρα μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία παρουσιάζουν σε κείμενό τους οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας UBS, εξετάζοντας το τι θα επακολουθήσει μετά από κάθε δυνατό αποτέλεσμα.
Στο επίκεντρο του κειμένου βρίσκεται το ερώτημα «σε ποιο επίπεδο θα αγοράζαμε ή θα πουλούσαμε κάθε κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στην περίπτωση νίκης του "Μένουμε" και σε περίπτωση νίκης του "Φεύγουμε"».
Στη συνέχεια, παρουσιάζουν τις πιθανές βραχυπρόθεσμες αντιδράσεις της αγοράς ανάλογα με το αποτέλεσμα.
Οποιεσδήποτε κινήσεις έξω από αυτά τα όρια, λέει η UBS, θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν ότι η αγορά είναι υποεκτιμημένη ή υπερεκτιμημένη έναντι των σχετικών μακροπρόθεσμων κινδύνων.
Η ελβετική τράπεζα εκφράζει επιφυλάξεις, προειδοποιώντας ότι δεν μπορεί να προβλέψει ακριβώς πώς οι αγορές θα κινηθούν αμέσως μετά το δημοψήφισμα, καθώς θα μπορούσαν να υπάρξουν μετατοπίσεις λόγω υπερβάλλουσας ρευστότητας ή ανατροπές με αντιστροφή των τιμών που έχουν εκτιναχθεί.
Συνοπτικά στην έρευνα αναφέρονται τα εξής:

Σενάριο «Φεύγουμε»
Μετά το ράλι κινδύνου των τελευταίων ημερών, πιστεύουμε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για υποχώρηση στην περίπτωση νίκης του «Φεύγουμε».
Υπολογίζουμε ότι ένα τέτοιο ποσοστό θα κινηθεί μεταξύ 10%-20% για τις βρετανικές και τις ευρωπαϊκές μετοχές, αλλά σημαντικά μικρότερες κινήσεις προβλέπονται για τις μετοχές του S&P 500 και των αναδυόμενων αγορών.
Ενώ η στερλίνα μπορεί να βρεθεί υπό σημαντική πίεση, το ευρώ μπορεί να είναι πιο σταθερό.
Τα νομίσματα κινδύνου (ελβετικό φράγκο και ιαπωνικό γιεν) θα ωφεληθούν, αλλά οι πολιτικές απαντήσεις θα μπορούσαν να περιορίσουν το βαθμό της δυναμικής σύντομα.
Πιστεύουμε ότι οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης και του Ηνωμένου Βασιλείου θα μειωθούν σημαντικά (περίπου 10-40 μονάδες βάσης) και ενδεχομένως ακόμη περισσότερο για τα αμερικανική ομόλογα.
Κινήσεις στην περιοχή των 50 μονάδων βάσης μοιάζουν πιθανές στις αποδόσεις της περιφέρειας της ευρωζώνης και των spreads των εταιρικών ομολόγων.

Σενάριο «Μένουμε»
Εκτός από τις ευρωπαϊκές και βρετανικές μετοχές (όπου ένα σημαντικό ράλι ανακούφισης είναι πιθανό να εκδηλωθεί) θα περιμέναμε πολύ λιγότερο έντονες κινήσεις σε όλο το φάσμα των επενδυτικών προϊόντων.
Στις μετοχές, πιστεύουμε ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να φτάσει σε νέα υψηλά, αν και βραχυπρόθεσμα δεν θα υπερβεί το 1-3% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.
Θεμελιώδεις πιέσεις περιορίζουν τις δυνατότητες ανόδου στις παγκόσμιες αποδόσεις των ομολόγων.
Οι αποδόσεις θα μπορούσαν να αυξηθούν περισσότερο για τα βασικά ομόλογα της ευρωζώνης, τα οποία φαίνονται ως τα πιο ακριβά.
Βλέπουμε επίσης περιορισμένη πιθανότητα ανόδου για περιουσιακά στοιχεία στις αναδυόμενες αγορές (εκτός ίσως από τα τοπικά νομίσματα).
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιθανό ξεπούλημα στο χρυσό σε περίπτωση νίκης του «Μένουμε» θα είναι μικρό σε σχέση με το περιθώριο ανόδου στην αντίθετη περίπτωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης