Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gundlach (DoubleLine Capital): Έρχεται στροφή στην οικονομική πολιτική - Η περίπτωση της Deutsche Bank

Gundlach (DoubleLine Capital): Έρχεται στροφή στην οικονομική πολιτική - Η περίπτωση της Deutsche Bank
Τα χαμηλά επιτόκια σκοτώνουν το χρηματοοικονομικό σύστημα
Για επικείμενη στροφή της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής έκανε λόγο ο γνωστός αναλυτής και διευθύνων σύμβουλος της DoubleLine Capital Jeff Gundlach.
«Πως στο κόσμο μπορούμε να μιλάμε για επιτόκια που δεν αυξάνονται ποτέ, όταν στην πραγματικότητα έχουν πιάσει πιάτο» αναρωτήθηκε στο συνέδριο Grant's Interest Rates Observer.
Όπως εξήγησε ήταν στις 6 Ιουλίου, όταν αποφάσισε ότι το αφήγημα περί διατήρησης των επιτοκίων σε χαμηλότερα επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ήταν πεπαλαιωμένο.
Ο ίδιος ανέφερε διάφορους λόγους μεταξύ των οποίων, η επιτάχυνση του πληθωρισμού, η μη ενίσχυση του δολαρίου μετά την τελευταία αύξηση των επιτοκίων από την Fed.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Gundlach υπάρχει και το εξής: «Στον κόσμο των επενδύσεων όταν ακούς ΄΄ποτέ΄΄ (όπως τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν ποτέ), είναι πολύ πιθανό να συμβεί».
Εν τω μεταξύ, η άνοδος του πληθωρισμού και η ανεκτικότητα του δολαρίου για υψηλότερα επιτόκια είναι παράγοντες που δεν απαιτούν άμεσες αλλαγές.
Και γενικά χωρίς «επείγον» δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική.
Ωστόσο από τότε έχει αλλάξει ένα πράγμα.
Κι αυτό είναι η Deutsche Bank.
«Δεν μπορείτε να σώσετε την παραπαίουσα οικονομία σας σκοτώνοντας το χρηματοοικονομικό σύστημα» είπε χαρακτηριστικά.
Στην πραγματικότητα, αυτό είναι που κάνουν τα χαμηλά επιτόκια.
Αναφερόμενος στην περίπτωση του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού και στη διαμόρφωση της τιμής της κοντά σε μονοψήφια επίπεδα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ο ίδιος τόνισε «υπάρχει κάτι σχετικά με τις μεγάλες τράπεζες που βρίσκονται σε μονοψήφια τιμή που κάνει τους ανθρώπους νευρικούς».
Πάντως, ο Gundlach πιστεύει ότι η Γερμανία θα διασώσει την Deutsche Bank, παρά τις διαβεβαιώσεις της γερμανικής κυβέρνησης δεν θα κάνει τέτοιες κινήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης