Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ενώ τα placement έγιναν σε χαμηλές τιμές... η Deutsche Bank, αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών έως 50%

Ενώ τα placement έγιναν σε χαμηλές τιμές... η Deutsche Bank, αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών έως 50%
Κορυφαία επιλογή για την Deutsche Bank η Εθνική
Σε αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο κλάδος επανέρχεται στο προσκήνιο μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τη διάθεση ποσοστών που κατείχε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Ειδικότερα, θέτοντας ως κορυφαία επιλογή την Εθνική Τράπεζα, η Deutsche Bank ανεβάζει την τιμή στόχο στα 8,30 ευρώ, από 7,10 ευρώ προηγουμένως, αναβαθμίζοντας και τη σύσταση σε buy, από hold προηγουμένως.
Για την Alpha Bank η τιμή στόχος ανεβαίνει στα 2,15 ευρώ, από 2 ευρώ προηγουμένως, για την Πειραιώς στα 3,95 ευρώ από 3,30 ευρώ, και για την Eurobank στα 2,40 ευρώ, από 2,05 ευρώ προηγουμένως.
Μόνο για την Πειραιώς η Deutsche Bank συστήνει διακράτηση (hold), ενώ για τις Alpha Bank και Eurobank η σύσταση είναι buy.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η εκτίμηση της Deutsche Bank για τις μερισματικές αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών το 2023, οι οποίες τοποθετούνται στο 5,1% για την Πειραιώς, στο 4,1% για την Alpha Bank, και στο 5,1% και 5,3% για τις Εθνική και Eurobank αντίστοιχα.
Capture_68.JPG
Βελτιώνεται το "μήνυμα"

Οι ισχυρές επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών από την αρχή του έτους αντικατοπτρίζουν τη ραγδαία αλλαγή στο επενδυτικό κλίμα μετά από ισχυρούς ρυθμούς κερδοφορίας και συσσώρευσης κεφαλαίων.
Ωστόσο, οι μετοχές έχουν υποχωρήσει τον τελευταίο καιρό, λόγω της κατοχύρωσης κερδών και ιδιαίτερα των ανησυχιών για τις κρατικές εκχωρήσεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Deutsche Bank οι πρόσφατες κινήσεις (ειδικά το Placement στην Εθνική Τράπεζα) θα έπρεπε να έχουν διαλύσει τις περισσότερες ανησυχίες.
Και συνολικά, οι τράπεζες εξακολουθούν να προσφέρουν ελκυστικά επίπεδα αποτιμήσεων, με τα P/E να βρίσκονται τώρα στο εύρος 5x και τα P/TBVs στο 0.5-0.8x για RoTEs 10-15% (με βάση τις εκτιμήσεις για το 2024), βάζοντας πιθανότατα τις ελληνικές τράπεζες ξανά στο προσκήνιο.

Οι θετικές τάσεις φαίνεται ότι θα συνεχιστούν παρά την ομαλοποίηση που βρίσκεται μπροστά...

Συνολικά, η Deutsche Bank αναμένει ότι η σταθερή απόδοση θα συνεχιστεί, με τα επιτοκιακά έσοδα (NII) να είναι πιθανό να κορυφωθούν το 4ο τρίμηνο του 2023 ή το 1ο τρίμηνο του 2024 λόγω της αύξησης του κόστους χρηματοδότησης, ενώ στη συνέχεια θα είναι ανθεκτικά χάρη στην αύξηση των δανείων.
Επιπλέον, το κόστος θα πρέπει να παραμείνει υπό έλεγχο, ενώ οι προβλέψεις θα πρέπει να συνεχίσουν να μειώνονται σταδιακά λόγω της βελτίωσης της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να είναι αρκετά ευθυγραμμισμένες με αυτές παρόμοιων εγχώριων τραπεζών στην Ευρώπη, παρά τα επίπεδα CET1 που αναμένεται να φτάσουν το 15 -18% έως το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης