Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης (υπ. Εξωτερικών): Δεν πρόκειται η Ελλάδα να προχωρήσει σε βίαιες απωθήσεις προσφύγων

Ξυδάκης (υπ. Εξωτερικών): Δεν πρόκειται η Ελλάδα να προχωρήσει σε βίαιες απωθήσεις προσφύγων
Η Ελλάδα φυλάσσει τα θαλάσσια σύνορά της και με την βοήθεια του ευρωπαϊκού οργανισμού Frontex, τόνισε ο κ. Ξυδάκης 
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν απούσα για μια πενταετία, όσο εξελισσόταν η συριακή κρίση και είναι πλέον ώρα να αναλάβει άμεσα ειρηνευτικές πρωτοβουλίες», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, κατά τις συνομιλίες που είχε στην Μπρατισλάβα με τον υπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας, Miroslav Lajcak.
Παράλληλα ο κ. Ξυδάκης εξέφρασε τη διαβεβαίωση πως η Ελλάδα φυλάσσει τα θαλάσσια σύνορά της και με την βοήθεια του ευρωπαϊκού οργανισμού Frontex, αλλά δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει σε βίαιες απωθήσεις προσφύγων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ. Lajcak για θέματα που αφορούν τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ελλάδα, καθώς και τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπρατισλάβα, είναι ο δεύτερος σταθμός της τριήμερης περιοδείας ενημέρωσης για τις ελληνικές θέσεις, που πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στις τρεις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προσφυγική κρίση, δηλαδή, Αυστρία, Σλοβακία και Ουγγαρία.
Από την πλευρά του ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι προτίθεται να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αναλαμβάνοντας την κατασκευή ενός hot spot ή με άλλο τρόπο που θα υποδειχθεί από την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης