Πρόσωπα

Σίμον Κιάερ: Ένας ήρωας με ποδοσφαιρικά παπούτσια!

Σίμον Κιάερ: Ένας ήρωας με ποδοσφαιρικά παπούτσια!

Στη ζωή σου γίνε σαν τον Σίμον Κιάερ... γίνε ήρωας!

Σχετικά Άρθρα
Δεν είναι σταρ, δεν έχει «χρυσά» παπούτσια, δεν είναι μέσα στους πιο ακριβοπληρωμένους, δεν μαγνητίζει το βλέμμα των δημοσιογράφων και αν κανείς ζητήσει να αριθμήσεις τους πρώτους δέκα ποδοσφαιριστές που σου έρχονται στο μυαλό δεν θα τον αναφέρεις ούτε αν η λίστα φτάσει στο 100.

Κι όμως ο Σίμον Κιάερ απέδειξε πως καλά κάνουμε και δεν τον συμπεριλαμβάνουμε στις παραπάνω κατηγορίες. Γιατί δεν είναι ένας απλός ποδοσφαιριστής, ούτε ένας απλός αρχηγός... είναι ένας ήρωας!

Ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης πάγωσε χθες την στιγμή της κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν. Τα λεπτά κυλούσαν δραματικά και ο κόσμος που βρισκόταν τόσο στις εξέδρες της Κοπεγχάγης όσο και στο σπίτι του να παρακολουθεί την αναμέτρηση ανάμεσα στην Δανία και την Φινλανδία έμεινε καθηλωμένος, ανήμπορος να κοιτάει τον Δανό μεσοεπιθετικό πεσμένο στον αγωνιστικό χώρο.

Εκείνη τη στιγμή στο απόλυτο χάος ο Κιάερ βρήκε τη δύναμη να παράσχει στα πρώτα κρίσιμα δευτερόλεπτα τις πρώτες βοήθειες στον συμπαίκτη του που κείτονταν χωρίς αισθήσεις στο χορτάρι. Με καθαρό μυαλό έβαλε την ομάδα του να σχηματίσει ένα ανθρώπινο τείχος προστασίας γύρω από τον Έρικσεν βάζοντας φρένο στην ανθρωποφαγία του Τύπου που προσπαθούσε να πιάσει έστω ένα πλάνο. Μια εικόνα τόσο δυνατή που θα μείνει στην ιστορία του αθλητισμού.

S.jpg

Δεν έμεινε όμως εκεί... Ο Κιάερ βρήκε τον χρόνο και ανέλαβε μέχρι και τον δύσκολο ρόλο να συντρέξει και να συμπαρασταθεί στην σύζυγο του Έρικσεν, Σαμπρίνα, που προσπάθησε να βρεθεί κοντά στον σύζυγο της. Η αγκαλιά του, τα λόγια του στην απαρηγόρητη γυναίκα που έτρεμε για την ζωή του αγαπημένου της και πατέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους ήταν το κουράγιο που χρειαζόταν.

K.jpg

Τρεις πράξεις φαινομενικά τόσο απλές μα συνάμα τόσο δύσκολες. Ο Κιάερ είχε την καθαρή σκέψη, είχε τα ψυχικά αποθέματα να τα κάνει όλα και να τα κάνει σωστά. Απόλυτος αρχηγός αλλά κυρίως ήρωας, γιατί «ήρωας είναι αυτός που κάνει ό,τι μπορεί» όπως είχε πει ο Γάλλος συγγραφέας, Ρομαίν Ρολάν, και ο Κιάερ έκανε τα πάντα!

Μπορεί να μην οδήγησε την ομάδα του στην νίκη όμως έκανε τα πάντα για την μεγαλύτερη νίκη που μπορεί να κερδίσει κανείς. Μαζί με τους γιατρούς, που από τώρα είναι οι πρωταθλητές του EURO 2020, βοήθησε για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Γιατί χθες νίκησε η ζωή. Γιατί χθες εθνικότητες, χρώματα και φανατισμοί έγιναν όλα ένα κουβάρι και το σύνθημα ήταν ένα «Κρίστιαν Έρικσεν»!



Ευτυχία Γιαπουτζή

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης