Πρόσωπα

Εθνική Αργεντινής: Ο ωραίος Εμιλιάνο και ο παραλίγο… μοιραίος Λαουτάρο Μαρτίνες!

Εθνική Αργεντινής: Ο ωραίος Εμιλιάνο και ο παραλίγο… μοιραίος Λαουτάρο Μαρτίνες!

Η Αργεντινή μπορεί να έβαλε δύσκολα στον εαυτό της, αλλά εν τέλει προκρίθηκε στον τελικό του Copa America 2021, με τους Εμιλιάνο και Λαουτάρο Μαρτίνες να αποτελούν τους μεγάλους πρωταγωνιστές του ημιτελικού για ολότελα διαφορετικούς λόγους.

Σχετικά Άρθρα

Τρία χρόνια χρειάστηκαν στην Αργεντινή για να επιστρέψει σε έναν τελικό Copa America και να διεκδικήσει την κατάκτηση του τροπαίου. Την ώρα που ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιστρέφεται γύρω από τον Λιονέλ Μέσι και την εμπλοκή του στα εννέα από τα 11 γκολ της Αργεντινής, η πρόκριση της «αλμπισελέστε» επί της Κολομβίας (07/07, 1-1 πεν. 4-3) είχε άλλα πρόσωπα ως πρωταγωνιστές: τους Εμιλιάνο και Λαουτάρο Μαρτίνες.

Ο πρώτος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε τη σεζόν με την Άστον Βίλα, αφήνοντας τους φιλάθλους της Αργεντινής να απορούν -και αυτοί μετά τους φίλους της Άρσεναλ- με τι κριτήριο έμενε εκτός εθνικής ομάδας ένας τόσο ποιοτικός γκολκίπερ, ενώ από την άλλη, ο Λαουτάρο λίγο έλειψε να ξυπνήσει μνήμες από μαύρες βραδιές της εθνικής Αργεντινής.

Ο ήρωας της Αργεντινής δεν φορούσε μπέρτα, αλλά το «23»!

Φέτος είναι η χρονιά του. Μετά από 10 χρόνια υπομονής μεταξύ Β’ ομάδας, εξέδρας και πάγκου στην Άρσεναλ αφού οι εμφανίσεις του ήταν ελάχιστες, ήρθε η Άστον Βίλα για να τον λυτρώσει. Τα δεκατέσσερα clean sheets στην Premier League στάθηκαν αρκετά για να πείσουν τον Λιονέλ Σκαλόνι πως ο 28χρονος τερματοφύλακας αποτελεί με διάφορα ό,τι ποιοτικότερο διαθέτει στη συγκεκριμένη θέση η Αργεντινή.

Στην πορεία της ομάδας προς τον ημιτελικό είχε βάλει το δικό «λιθαράκι», αφού είχε κρατήσει το μηδέν στα 3 από τα 5 ματς, ωστόσο το καλύτερο το κρατούσε για την Κολομβία. Με μία απόδοση βγαλμένη από τα όνειρα κάθε Αργεντίνου, απέκρουσε τρία πέναλτι και φρόντισε να αναδειχθεί ως ο άνθρωπος που χάρισε το εισιτήριο για τον τελικό!

Ο Εμιλιάνο λύτρωσε τον Λαουτάρο από το να γίνει… Γκονζάλο

Πόσο απέχει το να στεφθεί κανείς ήρωας από την απόλυτη αποτυχία; Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν το ξέρει από πρώτο χέρι και ο Λαουτάρο Μαρτίνες με το χαμένο τετ-α-τετ του στην αναμέτρηση με την Κολομβία, λίγο έλειψε να το βιώσει.

Όταν ο φορ της Ίντερ σπαταλά το δώρο του Οσπίνα στο 73ο λεπτό ξυπνούν «μαύρες» μνήμες για τους φίλους της Αργεντινής. Μπορεί να έχουν περάσει επτά χρόνια από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, έξι και πέντε αντίστοιχα από τους χαμένους τελικούς απέναντι στη Χιλή για το Copa America, αλλά οι πληγές των χαμένων ευκαιριών του Γκονζάλο Ιγκουαΐν παραμένουν νωπές.

Η απομάκρυνση του Τεσίγιο πάνω στη γραμμή ή -για να είμαστε πιο ακριβείς- το σουτ του Λαουτάρο Μαρτίνες που σημάδεψε τον Κολομβιανό αμυντικό, λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο για την Εθνική Αργεντινής.

Αν δεν υπήρχε ο έτερος Μαρτίνες κάτω από τα δοκάρια για να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα της χώρας του, ίσως επαναλαμβανόταν ένα τρομερά δυσάρεστο dejavu για τους φίλους της «αλμπισελέστε».

Αντιθέτως, όλοι θα θυμούνται πως άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό, ενώ τα χαράματα της Κυριακής απέναντι στη Βραζιλία (11/07, 03:00) θα έχει την ευκαιρία να ξορκίσει τους «δαίμονες» που κυνηγούν την Αργεντινή από το 1993 και από... ο παραλίγο μοιραίος του ημιτελικού, να γίνει ο ήρωας του τελικού.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης