Πρόσωπα

Ο «βιονικός» Νάνι εντυπωσιάζει στις ΗΠΑ και πείθει πως η ηλικία είναι όντως… αριθμός!

Ο «βιονικός» Νάνι εντυπωσιάζει στις ΗΠΑ και πείθει πως η ηλικία είναι όντως… αριθμός!

Την καλύτερη χρονιά της καριέρας του διανύει ως στιγμής ο Νάνι στις ΗΠΑ, με τον Πορτογάλο να πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις με την φανέλα της Τορόντο Σίτι, αποδεικνύοντας πως η ηλικία στην περίπτωσή του, είναι απλώς ένας αριθμός!

Τι και αν πλέον έχει «πατήσει» τα 34; Τι και αν όταν αποφάσισε να αφήσει την Ευρώπη και την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας πριν από μία τριετία, επικρίθηκε αρκετά για την επιλογή του, με πολλούς να υποστηρίζουν πως αποτελεί έναν «παλαίμαχο» στην ηλικία των 30;

Ο Νάνι είναι εδώ για να αποδείξει πως η επιλογή του ουδεμία σχέση είχε με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, και την όρεξη που τον χαρακτήριζε, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική σεζόν, με τους αριθμούς του να το αποδεικνύουν.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος εξτρέμ έχει αγωνιστεί ως στιγμής, σε 13 παιχνίδια της Τορόντο Σίτι. Μετρά 8 γκολ, 5 ασίστ, και δεν έχει υπάρξει πρακτικά ενενηντάλεπτο, στο οποίο δεν έχει συμμετάσχει είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο, σε κάποιο από τα γκολ της ομάδας του!

Παράλληλα, έχει συνδυάσει γκολ με ασίστ στα 13 πρώτα ενενηντάλεπτα της χρονιάς για τρεις φορές, ενώ έχει σκοράρει δις σε τρία διαδοχικά ματς, πράγμα που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό, πως ο Νάνι δεν «ξόφλησε» αλλά υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιλογή του! Έφυγε από την Ευρώπη, διακρίνεται στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του, και τον 5ο του πρωταθλήματος!

Τελικά ποιος προβάλλει ισχυρότερα επιχειρήματα; Ο Νάνι ή όσοι κακολογούσαν την ηλικία του; Οι επιδόσεις του αποδεικνύουν άλλωστε πως πράγματι, η ηλικία είναι… ένας αριθμός. Ένα νούμερο που ενίοτε δείχνει πράγματα, αλλά πολλές φορές, με την ίδια ευκολία, διαψεύδει και καταστάσεις.

Στην δεύτερη περίπτωση ανήκει ο Νάνι. Ο Πορτογάλος, πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι στην Αμερική και… είναι καλά!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης