Πρόσωπα

Κάρολ Σφιντέρσκι: Το τυχερό... κοκαλάκι της Εθνικής Πολωνίας, θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για βασικός φορ στον ΠΑΟΚ! (video)

Κάρολ Σφιντέρσκι: Το τυχερό... κοκαλάκι της Εθνικής Πολωνίας, θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για βασικός φορ στον ΠΑΟΚ! (video)

Οι επιδόσεις του Κάρολ Σφιντέρσκι στην Εθνική Πολωνίας, θέτουν τον 24χρονο ως τον πρώτο υποψήφιο για τη θέση του βασικού φορ στον ΠΑΟΚ.

Σχετικά Άρθρα

Τουλάχιστον επιβλητική ήταν η εμφάνιση της Πολωνίας απέναντι στο Σαν Μαρίνο! Με ηγέτες τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (2 γκολ) και Άνταμ Μπούκσα (χατ-τρικ) οι Πολωνοί επικράτησαν 7-1 εκτός έδρας των αντιπάλων τους, για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Ένα ακόμη αστέρι που έλαμψε δεν ήταν άλλο από τον Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο γνωστός σε όλους φορ του ΠΑΟΚ συνέβαλε κι εκείνος στον θρίαμβο της ομάδας του σημειώνοντας το 2-0 στο 16ο λεπτό με πολύ ωραίο πλασέ.

Αυτό βέβαια ήταν μόνο η συνέχεια του… λογαριασμού που είχε ανοίξει από το προηγούμενο ματς! Τρεις ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στο ματς κόντρα στην Αλβανία, ο 24χρονος είχε μοιράσει μία ασίστ στον έτερο Κάρολ (Λινέτι) ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Ταυτόχρονα η χθεσινή ήταν η 9η συμμετοχή του Σφιντέρσκι με το εθνόσημο και το γκολ, μόλις το τρίτο που σκοράρει. Κάπου εδώ να σημειωθεί πως από όλες του τις συμμετοχές η Πολωνία έχει παραμείνει αήττητη, έχοντας σημειώσει δύο ή παραπάνω τέρματα, μόνο στα ματς στα οποία ο 24χρονος επιθετικός έχει συνεισφέρει σε γκολ. Σε όλες τις άλλες η ομάδα του δεν έχει καταφέρει με τίποτα να πάρει το τρίποντο της νίκης – έχοντας 3 ήττες και 2 ισοπαλίες!

5309761.jpg

Την περσινή χρονιά και σε συλλογικό επίπεδο ο Πολωνός είχε 11 γκολ και 8 ασίστ σε 49 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ (σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη). Μέχρι στιγμής φέτος έχει βγάλει μόνο μία ασίστ σε τέσσερα ματς στο Europa Conference League.

Ο τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα ο οποίος θα τον κρατήσει εκτός για αρκετό καιρό ακόμη, θα δώσει στον Σφιντέρσκι την ευκαιρία να πάρει περισσότερα ματς στην πλάτη του. Αυτό γιατί ο Πορτογάλος είχε δείξει μόλις από την προετοιμασία του «δικεφάλου» ότι έφτασε στη Θεσσαλονίκη κάτι παραπάνω από φορτσάτος και έτοιμος να καταλάβει τη θέση του βασικού φορ της ομάδας.

Σίγουρα ο δανεισμός του Τσούμπα Άκπομ από την Μίντλεσμπρο θα αυξήσει τον ανταγωνισμό στη διεκδίκηση της θέση στο βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ, όμως αν οι καλές του επιδόσεις συνεχιστούν τότε η επιλογή από τον Λουτσέσκου θα είναι πολύ εύκολη.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης